28 augusti 2014

Recension: You're the One That I Want

Det här är Giovanna Fletchers andra bok. Den handlar om Maddy, Ben och Robert som varit bästa vänner sen de var små. Maddy blir tillsammans med Robert då de är tonåringar, och Ben som redan länge gillat Maddy vet inte riktigt vad han ska göra. I boken får man följa med hur de växer upp och hur deras relationer förändras, sett ur både Maddys och Bens synviklar. Ska Ben berätta vad han känner och riskera att förlora sina båda bästa vänner? Och har Maddy några känslor för honom? Maddy som bara haft ögon för Robert inser att kärlek och hennes känslor inte riktigt är så straightforward som hon hittills trott.

Jag har lite delade åsikter om den här boken. Jag hade ganska höga förväntningar, för jag älskade hennes debutroman Billy and Me, och jag antar att det gjorde att jag blev lite besviken på den här, för jag tyckte inte alls den var lika bra, tyvärr. Det tog ett bra tag för mig att komma in i den ordentligt, och det tog läääänge innan mer spännande saker började hända och man bara ville fortsätta läsa. Då man väl kom in i den och de där spännande delarna började blev boken riktigt bra, men jag kände att det tog allt för länge att komma dit. Också fast jag förstår varför allt det där innan var med, för man behövde veta bakgrund och allt sånt, så kändes det lite väl långt, speciellt som det inte hände sådär väldigt mycket i merparten av den delen. 

Gillar man chick lit är den ändå värd att ge en chans, för överlag gillade jag den, men den var långt ifrån den bästa boken jag läst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar