The Good, the Bad and the Dumped

Boken är skriven av Jenny Colgan.
Det handlar om Posy, som efter några misslyckade förhållande äntligen tror att hon har hittat den rätte. Hon är överlycklig då han friar till henne, men efter ett tag börjar hon undra om det är rätt val. Hon är intresserad av att se hur hennes liv skulle se ut ifall hon fortfarande var tillsammans med någon av sina ex. Tänk om hon till och med redan varit tillsammans med Mr Right en gång? Hon bestämmer sig för att leta upp dem på Facebook och ta kontakt med dem igen, och möjligen ta reda på vad det var som gjorde att deras förhållande inte funkade, så hon vet vad hon borde ändra på. Hon bestämmer sig också för att det kanske inte är en bra idé att berätta om det för sin blivande man, Matt.

Efter att hon besökt sitt första ex får Matt höra om vad hon håller på med, då en annan, i fyllan, berättar om det under Matts och Posys förlovningsfest. Matt blir sårad och bryter förlovningen. Posy blir helt förkrossad och vet inte vad hon ska göra. Var det en dålig idé att söka upp sina ex, eller ska hon fortsätta? Finns det fortfarande något hopp för henne och Matt?

Posys mamma har alltid sagt att äktenskap inte är en bra idé, man ska hålla sig långt borta från sånt. Man behöver ingen man vid sin sida. Posys pappa flyttade ut då hon var liten, och hon har haft väldigt lite att göra med honom sen dess. Som om hon inte har nog med problem börjar hon dessutom fundera på sitt förhållande till sin pappa, och hon blir ovän med sin mamma. Posys liv verkar bara falla i bitar.

Jag tyckte boken var skriven på ett väldigt lättläst, trevligt och lite roligt sätt. Det är en bok som inte kräver så himla mycket av läsaren. Man behöver inte tänka och fundera och grubbla så mycket. Det är alltså en ganska bra bok att läsa en slö sommardag, eller en slö helg. Men det är ändå inte så att riktigt kan räkna ut vad som kommer att hända eller hur den kommer att gå. Gillar man böcker i chick lit genren så är det här en bok man ska läsa, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar