Doing it

Jag läste ut boken Doing it för ett bra tag sen, men jag har inte kommit mig för att skriva om den förens nu (därför blir det anatgligen ganska kort). Den är skriven av Melvin Burgess (som är en av mina favoritförfattare) och handlar om Dino, Jonathan och Ben (och lite om andra människor runt dem).
Jag har läst boken på svenska också för något år sen. Tycker den var betydligt med tungläst på svenska av någon anledning.

Det handlar alltså om tre killar som är runt 17 år (minns inte exakt hur gamla de är, vet inte ens om det nämndes), och deras liv och funderingar. Det var rätt kul att läsa eftersom det är ganska sällan jag läser böcker som handlar om killar. Oftast är det kvinnor som är huvudpersonerna.

Man får läsa om deras problem och tankar. Dino är den där som är snygg och som gentligen kunde få vilken tjej han vill, men det är bara en han vill ha. Han har hängt efter henne hur länge som helst, men problemet är att hon inte är intresserad av honom. Tillsist ger hon med sig, bara för att ha lite roligt, inget seriöst, hon ska bara leka med honom lite. Men allt blir inte riktigt som hon, eller han, tänkt.

Jonathan har länge varit kompis med Deborah och brukar bli lite retad för det. Hon är knubbig  och inte direkt den snyggaste i skolan. Hon gillar honom, och det är ganska uppenbart. Egentligen gillar Jon henne också, men det skulle han aldrig, aldrig våga erkänna för henne, någon annan, eller ens för sig själv. Under en fest händer det lite saker mellan dem, och han vet inte hur han ska ta sig ur det. Han kan ju inte erkänna för någon att han gillar henne, men han vill inte heller såra henne.

Ben träffar i henlighet en av lärarna från deras skola. Ingen annan vet om det och till en början var det hela spännande och roligt. Men det börjar spåra ur och han vet inte hur han ska få ett slut på det. Han får inte prata med någon om det och det får honom att må dåligt. Läraren, Ali, börjar få riktiga känslor för honom, det är inte bara sex längre. Jon däremot vet inte vad han känner, men vet inte heller hur han ska kunna ta sig ur det hela.

Jag tycker det är en bra bok. Den är rolig och väldigt, ja, rakt på sak om vi säger så. Jag skulle rekomendera boken, men det är kanske inte något som passar alla.

1 kommentar:

  1. Jag kommer ihåg att jag bläddrade igenom den när du hade den lånad på svenska! Tror jag ska försöka läsa den faktiskt XD

    SvaraRadera