25 juli 2023

Empties juli 2022-juni 2023 #2

Här kommer del 2 av emptiesinlägget!



The Body Shop Rose Dewy Glow Face Mist 60 ml (The Body Shops julkalender 2018, lucka 21). Doftar rosor och ganska sött, inte en favoritdoft. Eller, i flaskan doftade den okay, men då jag kände den på ansiktet var jag inte lika förtjust i doften. Jag tyckte den doftade typ exakt som våffelkex med den där röda fyllningen. Den här var ganska skön att använda speciellt då det är varmt ute. Vet inte om jag tyckte den gjorde så mycket annat än svalkade lite, en kort stund. Jag hann inte få slut på den innan jag kände att den varit öppnad helt för länge. Man fick en likadan i en senare kalender, så jag kommer troligen använda av den igen. Men jag skulle inte köpa av den själv.




Terre de Mars 008 Reddition Body Cleanser 150 ml (Goodiebox januari 2021). Den här är tydligen åt det dyrare hållet, och jag förstår inte varför? Jag tyckte det var en väldigt standard duschtvål. Eventuellt blev inte min hy så torr av den, för jag minns inte att min hy skulle ha kliat typ alls trots att jag inte använde body lotion efteråt. Den innehåller kaffeextrakt, verbena, aloe vera och rosmarin, men jag tyckte faktiskt inte att den doftade nästan något alls. Jag skulle bra kunna använda av den igen, men jag skulle absolut inte betala ~20€ för den.





Radox Limited Edition Feel Exotic shower gel with lychee & watermelon scents 250 ml (Superdrug). Det här låter ju som en väldigt intressant doft, och det var inget fel på doften och jag gillade den. Men nu då jag läste vad det skulle dofta som kom det som en överraskning, för jag skulle aldrig ha kunnat gissa det. Jag minns också att då jag använde den tyckte jag den doftade väldigt mycket som någon annan produkt, men jag minns inte längre vilken, för det är ett tag sen den här blev slut. Men jag skulle kanske beskriva doften som en ganska typisk för saker som ska dofta "tropiskt". Lite kokosaktigt kanske? Som duschtvål var den helt okay. Det var inget extra med den. Löddrade bra, gjorde sitt jobb, doftade gott. Inte speciellt fuktgivande, men eftersom jag inte riktigt orkat använda så mycket body lotion senaste åren så kan det här ändå inte varit väldigt uttorkande, för jag har inte känt ett väldigt stort behov av body lotion heller. En helt okay produkt, jag skulle inte ha något emot att använda av den igen, men det var en limited edition produkt, som jag inte heller tror sålts i Finland.

Love Beauty and Planet Shea Butter & Sandalwood Oil Shea Velvet Body Lotion 400 ml (Glossybox januari 2021). Det här märkets body lotions gillar jag! Praktiskt med pumpflaska, men den slutade funka då det ännu var ganska mycket kvar, och sen var det nästan omöjligt att få ut det sista. Body lotionen var bra, relativt dryg, och drog in i huden relativt fort. Jag gillade doften. Det var en väldigt djup doft av shea och sandalwood, den doftade nästan lite kakao-igt tyckte jag. En produkt jag gärna använder igen.







The Body Shop Warm Vanilla Softening Body Butter 50 ml (julklapp). Jag brukar ha väldigt svårt för vaniljdofter, nästan ingen faller mig i smaken. Men den här var bra! Jag till och med tyckte om den. Varm vanilj är verkligen den perfekta beskrivningen av doften, och det är en väldigt äkta vaniljdoft. Den hörde till The Body Shops vinterserie något år, och det är verkligen en vinterdoft. Doften ger mig också lite nostalgikänslor, för jag tror att jag använt av den förut, eller i alla fall en produkt med väldigt liknande doft. Jag vet inte exakt vad doften tar mig tillbaka till, men det är något. Den ger mig liksom en bra känsla inombords. Det här var en ganska hård body butter, men den mjuknade och "smälte" snabbt, och gick lätt in i huden, och återfuktade bra. Dessutom ganska dryg, om jag minns rätt. En produkt jag gärna skulle använda igen!

Karmameju Sun/Body Lotion SPF 15 30 ml (Goodiebox juni 2020). Tyvärr inget minne av den här produkten. Jag vet att både Per och jag provade den, men sen har den nog stått i badrumsskåpet i cirka 2 år. Jag tycker också att SPF 15 är alldeles för lågt, det är troligen därför det inte blev att använda den. Vi använder alltid minst SPF 30, och oftast SPF 50. Jag tror vi använde den här 1-2 gånger då det först började bli soligt någon vår och vi inte ännu hade köpt annan solkräm. Då jag doftade på den nu tycke jag den luktade ganska äckligt. Inte solkrämigt, och inte speciellt starkt, men lite surt. Men det beror troligen på att den blivit gammal. Det här är inte en produkt jag skulle köpa själv.



Avon Flirty Pear & Peony Body Lotion 200 ml (fått av en kompis). Minns tyvärr inte vad jag tyckte om den här. Jag har använt slut den, och tror den var en rätt vanlig body lotion. Har vaga minnen av att den inte drog in i huden väldigt fort. Den hade en ganska lätt och vag doft, lite "vattnig", om det makes sense? Inte på ett dåligt vis, men lite som en motsvarighet till hur päron smakar lite vattnigt. Inte en kräm jag skulle köpa själv.








Herbina Body Mist Paradise Passion 100 ml (Livbox juli 2016). Jag tyckte faktiskt den här doftade ganska gott, en söt fruktig och citrusig doft. Men den var inte lika tung som en parfym. Den kändes perfekt då jag ville använda nån god doft, men parfym inte kändes passligt. Typ sommartid till vardags. Tyvärr upplevde jag att också diverse kryp som getingar och bin och så vidare också gillade den. Jag är ganska rädd för kryp som sticks, och jag var inte så förtjust i att plötsligt bli förföljd av dom. Det hände varenda gång jag använde den här, därför blev den sen i skåpet. Jag hade verkligen planer på att använda slut den eftersom jag gillade den, men vintertid verkade jag glömma bort den, och sommartid kunde jag inte använda den på grund av krypen. Och då blev den stående bortglömd i skåpet. Jag gillar idén med body mists och skulle gärna pröva någon annan, men förhoppningsvis då en som inte gör att jag blir förföljd av flygfän.

The Body Shop Moringa Hand Cream 100 ml (The Body Shops julkalender 2019, lucka 11). En av mina favoritserier från The Body Shop! Det här var en av deras bra handkrämer. Den doftar så himla äkta blommor, och just dom här fanns det en hel del av i Bournemouth, och jag minns den här fantastiska doften speciellt från då jag gick till och från uni, och då man annars var ut och gå. Ä L S K A R! Överlag en ganska standard handkräm. Dryg, och inte så fast konsistens, men inte heller för rinnig. Drog in snabbt i huden, och tyckte händerna kändes återfuktade ganska länge efteråt. The Body Shops handkrämer är överlag inte mina favorithandkrämer, så jag skulle troligen inte köpa den här själv. Men mer än gärna något annat från samma doftserie.


Bourjois 123 Perfect CC Cream 30 ml (Superdrug). Jag minns inte riktigt, men jag tror att jag öppnade den ett litet tag innan jag blev gravid, och jag använde inget sånt här under hela graviditeten. Jag hann bara använda den kanske 2-3 gånger, men minns inte riktigt något om den. Jag tror jag gillade den? Den hade SPF 15, för mig skulle det gärna fått vara lite högre. Det är en produkt jag köpte efter att jag hört att den var omtyckt, och jag letade efter en produkt som skulle vara lätt att applicera och få min hy att se lite jämnare ut. Jag tror den uppfyllde dom kriterierna. Jag skulle gärna prova den ordentligt, och tror jag skulle vara villig att köpa av den igen.




Vichy Derma Blend SOS Cover Stick 15 - Opal 4,3 g (BetteBox augusti 2019). Jag önskar att jag skulle hunnit testa den här bättre. Det här är också en produkt jag tror jag öppnade just innan jag blev gravid. Den hade en väldigt mjuk konsistens, och minns jag rätt så blend:ade den väldigt lätt. Hade SPF 30. Skulle som sagt gärna testa den här ordentligt, men oklart om jag skulle köpa av den, men det är inte helt omöjligt, om den ännu säljs.

Lumene Invisible Illumination [Kaunis] Instant Glow Beauty Serum Medium 30 ml (BetteBox oktober 2017). Det här var väl en helt okay produkt. Lite svår att få jämn, och kändes som den inte helt gick ihop med min blandhy. Genast huden var oljig så kändes en här ännu oljigare, och så samlades den i alla veck. Sommartid då jag också svettades så kändes det som den nästan rann från mitt ansikte. Väldigt rinnig överlag också. Inte en produkt jag skulle köpa av själv, men jag önskar verkligen att den skulle funkat för mig.






Lumene Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer Rosy Dawn 15 ml (BetteBox december 2016). Om jag minns rätt gillade jag den här. Det behövdes väldigt lite för att ge tillräckligt med färg och lyster. Jag tror också den var lite "glittrig". Jag skulle nog inte köpa av den själv, det är inte något jag använt av väldigt mycket. Jag tycker också den var "svårare" att hantera då den var flytande än om den skulle varit i puderform, och det kändes som ett extra lager på huden på ett annat sätt. Men färgen var fin!








Till slut två produkter som det aldrig blivit av att pröva, och som nu stått i skåpet så länge att det är mer än dags för dom att slängas. Jag verkar ju inte ha användning för dom.

Schwarzkopf got2b Volumaniac Root Lifting Spray 150 ml (BetteBox april 2018).












Evo Root Canal Volumising Spray 50 ml (BetteBox januari 2017).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar