19 september 2018

International Grand Market i Helsingfors

I lördags var vi in till centrum och besökte International Grand Market. Vi besökte marknaden då den var i Vanda tidigare under sommaren, och vi har besökt den i Helsingfors alla år sen vi flyttade hit, tror jag.

Det regnade under morgonen och himlen var till och från riktigt mörk, men vi bestämde oss ändå för att åka iväg eftersom vi hade andra planer för söndagen. Vi hade tur och det regnade inte alls medan vi var på marknaden.




Vi passade på att äta lunch på marknaden. Per åt hotdog och jag tog fish & chips. Jag var lite skeptisk till fisken då jag först såg den, men den var riktigt god! Det var åtminstone den godaste och mest äkta fish & chips jag ätit utanför England, och jag har ändå prövat på många ställens versioner i hopp om att hitta någon som gör det bra. Och han som sålde fish & chips på marknaden var britt och supertrevlig.



Lite shopping blev det också. Några brukar läsk och några påsar jättegoda chips.

Då vi satt på tåget hemåt började det regna och det regnade ganska mycket då vi skyndade oss den korta biten från tåget hem, och precis då vi hann innanför dörren började det ösregna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar