11 september 2018

Blåbärslandet och Farfarsbron

Senaste helgen var vi ingenstans i och med att Per var borta under lördagen och dessutom sprang omkring så mycket. Istället passade vi på att göra två utflykter helgen innan. Först till Nybondas på lördagen, och sen till Blåbärslandet på söndagen.


Farfarsbron öppnade redan 2016, och vi har sen dess sagt att vi ska åka till Fiskehamnen så vi kan gå över bron, för jag tycker den är ganska fin. Men såklart är det en av de där sakerna som aldrig blivit av. Men nu blev det av!




Blåbärslandet har för mig alltid bara varit där man parkerar då man ska till Högholmen, men det är ju en betydligt större ö än det! Dessutom var den mycket finare än vad jag hade förväntat mig.


Som jag nämnde i inlägget om då vi var till Sveaborg så är Sveaborgs kyrka ett slags landmärke som jag alltid behöver peka ut då jag ser det. Så också den här gången! Där är den, det där tornet man ser typ i mitten i horisonten. 


Det här var en riktigt varm och solig septembersöndag, betydligt soligare än dagen innan då det var regnigt och grått.

Hittade de här fina "busshållplatserna".


Då vi hade gått runt Blåbärslandet och var på väg tillbaka mot bron såg vi de här två söta hundarna som var med ut och SUPade med sina ägare! Vi såg dem i början av promenaden då de höll på göra sig i ordning, men jag är lite glad att vi hann se dem då de var på vattnet också. Hundarna bara låg där och såg så nöjda ut!




Sen tillbaka över bron. Den dagens promenad var bara 3,5 kilometer, så vi var hemma igen ganska tidigt.

De här söta vägvisarna till Högholmen såg vi lite överallt. Just den här pekade rakt mot ett höghus och inte alls åt rätt håll, sååå jag gissar att den blivit flyttad i alla byggarbeten som pågår runt den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar