Hej Helsingfors!

I lördags flyttade vi till Helsingfors. Vi packade bilen proppfull och åkte iväg! Lite saker är ännu på kommande. De första dagarna bodde vi i en bekants lägenhet, och på måndagen flyttade vi äntligen in i vår egna lägenhet. Som visade sig vara större än vad jag hade trott då jag sett bilderna (jag hade alltså inte varit hit förut, Per var ensam och såg på den).

Vi var till Ikea först på lördagen för att lite kolla runt. Det var helt smockat med folk och vi köade säkert 30 minuter i restaurangen för att köpa mat. Uuuurk! Sen var vi dit igen på söndagen (ingendera av oss kan minnas varför). Och sen igen på måndagen för att köpa säng. Och så på tisdag för att lämna tillbaka paketbilen. Då var vi där så tidigt att vi fick köa för att slippa in till delen av butiken vi ville till för att köpa lite småsaker. Vi känner verkligen inte för att åka dit igen på ett tag...

Vår lägenhet är ett enda flyttröra just nu. och allt är inte ihopskruvat ännu. Sängen och köksbordet och stolarna är fixade. Och en pall (som jag skruvade helt själv!), men soffbordet och TV-bordet väntar ännu på att byggas ihop. 

En soffa ska också skaffas så småningom. Då vi hittar en vi vill ha, till rätt pris. Och då vi har råd med den, vilket troligen kan bli först om någon månad. Men vi lider inte speciellt mycket av att inte ha en just nu.

Här kommer några bilder från lägenheten! Bilder på hur det ser ut efter att vi flyttat in ordentligt kommer i något senare skede.

Vi fick sitta på golvet och äta första 2,5 dagarna, innan vi fick tid att fixa ihop bord och stolar. Första kvällen blev det skinkfrestelse!

Utsikten då vi satt och åt första kvällen. KAOS! Som tur är är det LITE bättre nu. Men nu ligger det mängder av papplådor och plast från möblerna överallt istället.

Det är lite dåligt på internetfronten just nu. Vi använder internet från Pers telefon, så då han är hemma går det fint att surfa, men då jag är ensam är det sämre. Men "ordentligt" internet är påväg!

5 kommentarer:

 1. Yay att ni hittat lägenhet och den ser riktigt fin ut! ^^ Blir kul att se hur den ser ut när ni inrett (känner igen att ha flyttkaos D: ...)

  SvaraRadera
 2. yey :D vad fint det är, ska bli kul att se sen när vi fått ordning på allt :)

  SvaraRadera
 3. Er nya lägenhet är SÅ fin!! Vill verkligen kunna komma och hälsa på snart :D

  SvaraRadera
 4. Svar: Det var länge jo! Jag har haft mina nu i 5 år ungefär, nått åt det hållet. Det är ju det :( Har kollat runt lite på kampanjpriser hos optiker och kommit fram till att specsavers antagligen har de billigaste. Om jag förstått det rätt så behöver man bara betala för bågarna och eventuella speciella tillval (repskydd med mera), glasen skulle ingå. Fortfarande dyrt, men kanske lite mänskligare - under 100 € borde det bli iafl ^^ (hoppas jag xD)

  SvaraRadera
 5. vad fint det ser ut, härligt med lite space också.

  SvaraRadera