03 maj 2013

En liten utflykt till Poole

Idag har Per varit ledig, så vi bestämde oss att åka till Poole. Oftast då vi varit där har vi haft bråttom av en eller annan orsak (ofta för att det gått så få bussar och den sista gått så tidigt), eller så har det varit riktigt jobbigt väder. Idag är det strålande sol och över 20 grader varmt! Och eftersom det var fredag och förmiddag/tidig eftermiddag så var det inte så mycket folk och ingen var stressad. Var skönt att gå i lugn och ro och inte känna allas stress och inte bli skuffad och knuffad. Så det slutade med att vi var där antalet timmar och utforskade några delar av staden vi inte varit till förut.

Efter att vi gått omkring en stund satt vi oss ner och njöt av solen och det varma och fina vädret.

Då vi gick vidare hittade jag några fina träd. Blommar överallt fortfarande, men tyckte det här var extra fint av någon anledning! 





Vi fortsatte lite till och kom ner till vattnet. Poole är inte lika mycket sandstrandsstad som Bournemouth (men de har nog också stränder), de har däremot hamnar. Bland annat kan man hoppa på en båt som tar en över till Frankrike om man känner för det.


Flottan hade ett fartyg där just nu, tydligen. 
Och vi hittade också enorma yacht...er...s? Bilden berättar inte riktigt hur enorma de var, men redan den där lilla bredvid den märka i mitten var större en en normal motorbåt.


Då vi skulle hem missade vi vår buss med ungefär 30 sekunder, så vi tog en buss in till stan istället och gick i några butiker där med och dök sen in i Tescon vi handlade lite i då vi bodde på gamla stället. Vi skulle ha två saker med kom därifrån med två kassar. Och sen åkte vi hem! Utanför huset stod en bil som tillhör husbolaget för huset vi bor i. Jag sa skämtsamt att de säkert är här och fixar fläkten i vård badrum. Den gick sönder för ett tag sen. Då vi öppnar dörren till vår lägenhet visar det sig att jag hade rätt! De var där och fixade fläkten!

Jag köpte inget under vår lilla utflykt, men Per kom hem med två par skor. Han har redan ett långt tag letat efter nya, ordentliga skor, och nu hittade han. Det som gjorde mig lite lycklig var att de hade skor i min storlek i skobutiken vi var in i! Det är inte vanligt eftersom jag har storlek 35 sådär egentligen (35,5 väl för att vara exakt), fast jag oftast använder 36:or. Det är mycket sällan man hittar 35:or bland vuxenskor, men där hade de en hel hylla! Inte alls lika mycket att välja bland som de andra storlekarna hade, men i alla fall! Då det kommer till klackskor är 36:or allt för stora i 99% av fallen, och där hade de klackskor som passade! 

2 kommentarer:

  1. Jätte fina bilder! ..och jag har exakt samma problem som du med skorna. Skitjobbigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :D
      Jo, är så jobbigt att ha fötter som är lite, lite för små för "normala" storlekar! Skoutbudet blir ju så begränsat. :(

      Radera