01 oktober 2012

Makaronilåda

Makaronilåda

Stek 250 gram köttfärs och 1/2 hackad lök.

Då köttet är halvstekt, lägg till 1/2 tesked paprikapulver, 1/2 tesked salt och 1 kryddmått vitpeppar. Jag brukar oftast lägga lite drygt det.

Koka pasta. Eftersom jag använder en stor form använder jag drygt 1 liter okokt pasta.

När pastan är kokt och köttet stekt ska det blandas. Jag föredrar att göra det innan jag lägger det i formen, så jag använder en skål. Då det är blandat är det bara att hälla i en ugnsform. 

Knäck 4 ägg i en skål (jag använder samma skål, därför är den inte väldigt ren).

Lägg till 8 deciliter mjölk och 1 tesked salt och vispa ihop det. 

Häll mjölkblandningen över pastan och köttet. Lägg in i ugnen 40 minuter200 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar