13 oktober 2012

En lördag på Ikea

Idag blev vårt planerade Ikeabesök äntligen av! Förra helgen, då vi egentligen tänkt åka, var jag sjuk.

I Southampton var det riktigt kyligt och lite regnigt. Det kändes riktigt vintrigt i luften, inte alls roligt! Som tur är, är Ikea inte allt för långt från tågstationen så man hann inte börja frysa väldiga massor. I Ikea var det smockat med folk. Fast vi varit till Ikea otaliga gånger sen vi flyttade till England så har vi aldrig stött på den mängden folk! Kan ha att göra med att Ikea just nu firar att de funnits i landet 25 år. 

Och inte bara det att det var fyllt med folk, där var en löjlig mängd barn också. Usch vad irriterad jag blir på föräldrar som inte fattar att barn inte hör hemma i Ikea! Måste du ta med dem, lämna dem på lekstället som är till för att föräldrar ska kunna handla ifred. Annars kanske det skulle löna sig att skaffa en barnvakt medan du själv är i Ikea? Men nej, det hade ingen tänkt på just idag. Det KRYLLADE av småungar! Var och varannan gapade för full hals för att de hade tråkigt och för att föräldrarna antagligen diskuterad matbord och garderober två timmar för länge. Andra föräldrar tyckte det var en lysande idé att låta sina barn springa omkring och göra lite allt möjligt. Barn i butiker är om möjligt ännu mer irriterande och i vägen då de får gå omkring på egen hand.

Föräldrarna själva var i vissa fall inte mycket bättre de heller. I många fall gick det en mamma med en barnvarg och en pappa med en kundvagn, och de höll till mitt i gångarna och de gick ungefär 2 centimeter i timmen, och det där med att plötsligt stanna för att titta på något så alla bakom också måste stanna. Helt omöjligt att försöka ta sig förbi på ett lätt och smidigt sätt, och vissa verkade till och med irriterade om man artigt försökte kila förbi så att man inte skulle behöva vara fast i Ikea tre timmar längre än nödvändigt.

Allvarligt människor, jag vet att ni älskar era söta små gullepluttar, men det är faktiskt helt lagligt att tänka på övriga världen ibland också. Resten av oss kanske inte uppskattar era barn lika mycket som ni själva. Ett Ikeabesök går sällan väldigt fort heller och barn orkar liksom inte vara tysta, lugna och snälla så länge. Jag bryr mig inte väldigt mycket om något enstaka barn, men mängden där var i dag var inte kul!
 Vi var borta bara ungefär fyra timmar (1 timme av det åkte vi tåg), vilket är ganska lite. Speciellt då vi gick igenom hela Ikea, åt hotdogs och stod stilla en hel del på grund av mängden folk (galna köer till kassorna!). Och vi gjorde bara av med drygt £60. Vi köpte fyra glas (ett gick sönder på tåget hem, därför är bara tre på bild), två muggar, två korgar att ha under tv-bordet, två burkar att ha mjöl och socker i, två handdukar, tre omgångar med "askar" till våra skåp och så nya lakan (som var löjligt billiga eftersom priset var nedsatt). Ja, och så lite godis, julmust och en flaska blåbärssaft (saften beställde en av Pers kollegor).

 Vi var tillbaka hemma strax efter klockan fem. Till middag blev det hemgjord pizza och till efterrätt har vi ätit mango- och passionsfruktskaka från Waitrose. Moussekaka Nom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar