29 juni 2022

Lite nytt åt James

För ett tag sen hittade vi ett Helly Hansen-regnset för bara 25€ åt James då XXL hade det på erbjudande. Sen dess har vi lite passivt letat efter stövlar och regnhandskar åt honom.

Efter att det regnade lite för ett tag sen började vi mera aktivt leta efter speciellt stövlar, men det visade sig vara lättare sagt än gjort att hitta ett par i rätt storlek och till ett pris som kändes rimligt för ett par gummistövlar som eventuellt inte hinner bli använda väldigt många gånger innan de blir för små. Jag tittade lite halvt på loppis, men hittade inget bra (och jag känner mig oftast inte helt ok med att köpa just skor på loppis i och med att någon annans fot redan gått in dom och format dom).

I slutet av förra veckan bestämde sig Per för att han och James skulle åka till en skobutik för att leta stövlar. Det visade sig sen att dom inte alls hade barnskor, men de tipsade om barnklädsbutiken en våning upp, och där hade de betydligt större tur med att hitta!

Hem kom de med ett par gummistövlar, ett par fodrade regnhandskar och ett par ofodrade regnhandskar. Allt var dessutom på -50%, så allt det kostade bara strax under 24€!

Nu kommer det troligen knappt regna resten av sommaren eftersom James nu har allt som behövs för att leka i regnet. Men hösten brukar ju vara regnig!


Det här konstanta letandet av kläder är något jag kanske inte var helt beredd på då det kom till att bli förälder. Eller, jag har såhär långt varit duktig på att alltid ha följande storlek av innekläder redo. Nu har jag varit mer "lat" med det eftersom han nu kan använda samma storlek så mycket längre och jag får mycket längre tid på mig att köpa innan det behövs. Vilket resulterar i att jag glömmer bort istället. 

Men letandet av ytterkläder överrumplade mig lite, av någon anledning. Såhär långt har han ganska mycket kunnat använda det som kom i mammalådan + enstaka plagg vi köpt (typ jacka, skor, keps, och såna grejer). Men nu då han är så stor att han går själv och gillar att vara ute och leka så behövs plötsligt så mycket flera plagg! Nu behöver dom ju vara praktiska på en massa andra sätt än då han bara ville vara i vagnen eller famnen då vi var ute. Och ytterkläder för barn är ju MINST lika dyra som dom för vuxna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar