16 november 2018

Ett inköp inför det mörka halvåret

Jag hatar att halva året alltid är för mörkt för att få några vettig bilder, så jag har velat ha en ringlampa eller liknande så himla länge, och i oktober så skaffade jag till slut en. Den jag köpte heter Falcon Eyes FLC28-28W, och så ett Falcon Eyes I-2001 82-200cm-stativ till då det visade sig att mitt kamerastativ inte riktigt orkade ordentligt med lampan och kameran. Det fick bli en billigare modell, men i framtiden kommer jag nog skaffa en som man kan ställa in vilken typ av ljus och styrka man vill ha. Jag håller ännu på lära mig lite om hur den funkar och hur man får bästa bilderna, men jag är redan väldigt nöjd! Förhoppningsvis kommer det inte bli allt för mycket mörka, suddiga bilder den här vintern!

Naturligt ljus är ju fortfarande det som blir snyggast då man fotar, tycker jag. Men ibland behövs det lite hjälpmedel för att man ens ska kunna se vad som finns på bilderna då man bor i Finland och vill fota något inomhus.

Har du en ringlampa eller liknande? Eller hur gör du för att få bra bilder inomhus vintertid?

1 kommentar:

  1. Men gud vad jag är avis på dig! Jag har också i ett år tänkt på att köpa en vettig lampa men jag har mera tänkt mig att någon golvlampa med böjbart skaft och kallt ljus skulle duga haha. Dessutom har jag nu måsta prioritera annat... men hoppas du får många bra bilder i vintermörkret med den här! :D

    SvaraRadera