03 januari 2018

Nyåret

Vi har inte på flera år firat nyåret på något speciellt sätt. I och med att vi alltid varit hos våra föräldrar över julen och under mellandagarna är det alltid bara skönt att få komma hem och landa lite, och såklart ordentligt få umgås med varandra igen efter att inte setts så mycket.

Det här nyåret var inget undantag. Vi hade kommit tillbaka till Helsingfors kvällen innan, så det fanns lite tvätt att ta tag i, och så behövde vi handla. Det var dagens sysslor. Och förstås en ordentlig långpromenad med Alma innan det blev mörkt och man fick börja skjuta raketer.

På kvällen fixade vi ihop middag, drack lite bubbel, och sen tittade vi mest bara på TV och YouTube-klipp.

Alma brydde sig knappt alls om fyrverkerierna. Dom flesta hörde man inte så bra eftersom TVn var på, och i början också både tvättmaskin och diskmaskin. Då klockan blev 12 och det sköts massor med fyrverkerier vaknade hon till och var lite fundersam, men hon var inte alls rädd. Vi var ut på balkongen och tittade på lite raketer, och då tyckte hon istället det var bäst att skälla på folk på vår innergård.

Under kvällen var det också någon som tyckte det var en bra idé att tända en raket som sköt en massa grejer, rakt utanför huset. Eller ja, på trottoaren mittemot huset (typ 5 meter från husväggen). Det small och höll på en längre stund. Supersmart idé då det bor mängder av hundar i det här huset... De som gjorde det bor själva i huset, och har hund.

Också fast vi inte gjorde något speciellt tror jag klockan ändå hann bli närmare 3 innan vi gick och lade oss. Och det var ett riktigt bra nyår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar