Pop-Up Österbotten

Torsdag-lördag hölls ett evenemang på Senatstorget som hette Pop-Up Österbotten, där en massa företag och sånt från Österbotten visade upp sig och sålde grejer. Vi åkte dit en sväng på lördagen. Vi gick inte igenom allt för det var en hel del folk och lite trångt.

Istället satte vi oss högst upp på trappan vid domkyrkan. Största orsaken till vårt besök var att se Krista Siegfrids som uppträdde. Dessutom spanade vi in en massa flygplan som flög förbi. Vissa jättelågt och andra väldigt högt.

Solen gassade och det blåste varmt, precis som dagen innan. Utan solkräm skulle man absolut ha bränt sig!

Någon hade gift sig, och brudparet och alla gäster kom gående förbi.


Förutom en hel massa måsar som tiggde mat och några duvor så hälsade också en nyckelpiga på.Efter spelningen satt vi kvar en liten stund, och sen gick vi och köpte glass. Jag testade en boll Fazerinaglass (sååååå god!), och så tog jag en boll romrussin. Nom!

Eftersom evenemanget började ta slut då vi var påväg hemåt höll alla på packa ihop sina grejer. En av de som sålde grönsaker delade ut lådor med tomater eftersom de höll på bli lite mjuka. Helt gratis! Så vi fick 5 kg förstaklass inhemska tomater med oss hem. Galet goda tomater! Vi har delat med oss lite av dem för också fast vi äter av dem som snacks så är det svårt att få slut på dem innan de blir dåliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar