Finnair Skywheel

Trots att vi redan varit på språng både fredag och lördag steg vi upp tidigt på söndag också. Vi var ute och väntade på bussen redan innan klockan 10, vilket är helt otroligt. Vi brukar oftast inte ens vara ur sängen den tiden på en söndag.

Orsaken till vår tidiga uppstigning var Finnair Skywheel. Vi har länge haft lust att besöka det, men det har hittills inte blivit av eftersom det kostar 12€/person, och vi har tyckt att det är ganska dyrt. 

Under söndagen mellan 10-15 ordnade Finnair ett event där, och det var det gratis för alla som är Finnair Plus-medlemmar. Det är både Per och jag eftersom vi oftast använde oss av Finnair då vi flög mellan England och Finland, och kände att vi då också kunde passa på att samla poäng. Vi tänkte att det troligen kommer att vara köer, och för att slippa köa allt för mycket ville vi komma dit tidigt. Då vi kom dit var det inga köer alls, och knappt några människor alls. I och för sig var klockan bara runt 10-halv 11 på en söndagmorgon, och det regnade, så det kan ha något med saken att göra.

Vi fick godis, och personalen där var supertrevliga och glada trots det dystra vädret. Där fanns några flygvärdinnor på plats också, och så delades det ut ballonger till barnen. Alla som åkte fick ett sådant där tygarmband med en kod på. Man skulle gå in på en webbsida och skriva in koden för att se om man vunnit. De lottade ut Finnairpoäng, presentkort till Aurinkomatkat och presentkort till Finnair. Tyvärr vann vi inget.

Tre varv fick man åka, och så stannade den till lite då och då. Min höjdrädsla gjorde sig lite påmind alltid då vi var högst upp och då det gungade till lite då vi var högt upp, men i övrigt var det riktigt roligt! Skulle varit ännu finare med strålande sol förstås (som de föregående två dagarna!).

Klockan var just innan 11 då vi steg av. Då hade i princip inget ännu öppnat, men vi kände ändå inte för att åka hem riktigt ännu. Det var inte speciellt kallt ute, och just då bara duggade det lite, så vädret var helt okay. Vi hoppade på en spårvagn och åkte in till centrum där vi mumsade i oss varsin ostburgare och sen gick vi omkring lite. Då butikerna öppnade vid 12 gick vi en runda i Tiger och skaffade ett par billiga, men fungerande, hörlurar eftersom min telefon plötsligt inte ville funka ihop med de jag använt hittills.

Sen åkte vi hem och degade resten av dagen. Vi var båda lite trötta efter några fullpackade, men väldigt roliga, dagar. Det var en riktigt bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar