Helsingforsdagen 2015

Under helgen ordnades en heeeel massa gratis evenemang, så det har varit en fullsmockad helg för vår del! 

Det började på fredagen med Helsingforsdagen. Per tog ut en semesterdag och vi spenderade runt åtta timmar på språng. Dagen bjöd dessutom på strålande sol och varma vindar, så bättre väder kunde vi inte haft!

Vi började runt klockan 12 på Hertonäs gård.

Där hade de bland annat en hel del djur man fick klappa.
Efter att ha gått runt där lite, vi såg inte ens på allt eftersom området är ganska stort och vi hade en hel del andra ställen vi ville till, tog vi en glasspaus på Lidl innan vi gick till metron.

Näst på listan var Helsingfors observatorium. Området där det ligger är superfint, och byggnaden är också jättefin! Vanligen är inträdet till de två små utställningarna 6€/person, men i fredags var det gratis. Vi kom snabbt fram till att det var bra att vi inte behövde betala, för det fanns vääääldigt lite att titta på, och besöket där tog kanske max 10-15 minuter. Vi tog en liten promenad i Observatoriebergets park efter det. Därifrån var det fin utsikt, och parken var också väldigt fin! 
Därifrån tog vi spårvagnen till Esplanadparken där KAJ uppträdde. Deras grej var 45 minuter, och solen gassade. Jag orkade inte stå i solen speciellt länge, så jag tog med mig vattenflaskan och gick och satte mig i skuggan istället. Ett smart val!

KAJ var såklart helt superbra!

Till näst tog vi en promenad till MHC Purunpää, marinens minröjningsfartyg. Det var väldigt spännande att gå runt och titta på den! Jag gillar sånt.Sist tog vi metron till Gräsviken och promenerade den sista korta sträckan till Kabelfabriken där det fanns tre museer i samma lokal. Vi började med Fotografiska museet. Det intressantaste där var I.K. Inhas foton från Helsingfors 1908. Sen fortsatte vi till Teatermuseet, och sist Hotell- och restaurangmuseet.


Runt 8 på kvällen var vi hemma igen. Ganska trötta och med ont i både fötter och ben. Men oj vilken rolig dag! Och vi besökte en hel del ställen som vi hade tänkt besöka någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar