Ikeakaos i vårt hem

Igår åkte vi iväg till Ikea för att shoppa lite möbler. ÄNTLIGEN! Som vi har väntat på dagen då vi äntligen kan köpa lite fler möbler så det inte behöver ligga saker framme överallt, och så det inte behöver se ut som om vi nyss flyttat in.

Eftersom vi inte har bil fick vi den här gången hitta dit med hjälp av kollektivtrafiken. Det går ju de där gratisbussarna ut till Ikea, men eftersom vi visste att det skulle bli en lång dag ville vi vara framme redan 12 då de öppnade, och första Ikeabussen skulle gå först klockan 12. Eftersom Ikea ligger i Vanda måste vi dessutom köpa bussbiljetter då våra kort bara gäller inom Helsingfors. Kändes lite smådumt eftersom Ikea ligger SÅHÄÄÄÄÄÄÄR nära gränsen till Helsingfors. I och för sig gick bussrutten vi åkte nästan enbart inom Vanda, men i alla fall!

Vi kom fram helt passlig tid, vi lyckades boka den sista paketbilen, vårt shoppande tog lite mindre än två timmar och hon i kassan pratade svenska. Vi bestämde oss för att sätta oss ner och äta lite hotdog och glass innan det var dags att åka hem med grejerna, men det var många som hade tänkt i samma banor och köerna till bistron var såååååååå lååånga! Jag tog hand om grejerna medan Per köade. Han köade i 25(!!!!) minuter!!!! Trots att vi ätit hotdog på Ikea huur många gånger som helst, också då det varit långa köer, har det aldrig tagit så länge förut! Gott var det i alla fall, och vi var båda sjukt hungriga.

Sen fick vi också vänta på paketbilen en stund eftersom vi hade bokat den från 15, men vi var klara redan 14.30 och det tydligen var himla rusning till dem. Vi hade tur där också och fick den 15 minuter tidigare eftersom någon kom tillbaka tidigare med sin, och vi fick ha den fram till 17 utan att betala extra för den där kvarten. 


Hemma bar vi in alla saker och passade på att äta lite innan vi åkte tillbaka med bilen. Tyvärr gick det inga gratisbussar sådär passligt. Då vi åkte hem var vi lite sneaky eftersom vi hade kollat kartan. Istället för att hoppa på en buss då den startade från Ikea gick vi några hållplatser bort och hoppade på samma buss där istället, eftersom den hållplatsen låg i Helsingfors och vi då kunde använda våra busskort. Hållplatsen låg bara några meter från Vandagränsen. Muhahahaha! 

Väl hemma igen (efter att ha fått lyssna på bibeln och om då Jesus var i Amerika av en missionerande mormon (som också talade svenska, yay!) på bussen) var vi runt 18.30 efter att ha varit på språng sen 10.45. Lång dag! Per skruvade ihop hälften av möblerna, och resten blir troligen klart idag skulle jag tro. Roligt att se vår lägenhet gå från flyttkaos till ett riktigt hem!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar