Att svara på kommentarer

Diskuterade nyss bloggkommentarer med min pojkvän och tänkte nu ta och skriva om något jag hittills varit för lat för att orka ta upp.

Jag hör till de som ofta svarar på kommentarer genom att gå in på personens blogg och skriva där. Gör jag inte det beror det på att det inte finns någon bloggadress, för att det är något som hör till inlägget på ett sådant sätt att fler "borde" läsa det, eller av orsaker i stil med det.

Undrar du varför jag inte gör som många som svarar på kommentarerna i sin egen blogg? Några av mina åsikter är: 
1. Jag får inte så många kommentarer att det på något sätt skulle vara jobbigt att klicka sig vidare till personernas bloggar för att svara.

2. Jag utgår ifrån att, precis som mig, följer de flesta ganska många bloggar. Att komma ihåg alla inlägg man kommenterat och sedan då och då gå tillbaka till dem för att se ifall man fått ett svar är ganska tidskrävande. Jag gör det ibland ifall det var något "viktigare" eller om det är någon jag känner och som jag vet att svarar på det viset. Annars får det nästan alltid vara. Om jag lämnar bloggläsandet 1-2 dygn har jag omkring 200 olästa inlägg (+ några på X3M) att titta igenom (och det vet jag att är ganska lite jämfört med många andra), också fast jag inte kommenterar på speciellt många av de där inläggen så blir det ändå ganska jobbit att försöka minnas var jag skrivit något.

3. Att svara på kommentarer genom att gå in på personens blogg känns mer personligt. Då alla svar skrivs i ens egen blogg tycker jag att det lätt känns som Hej-jag-får-så-många-kommentarer-så-att-jag-kommer-inte-att-minnas-den-här-och-du-är-bara-en-i-mängden-jag-bryr-mig-liksom-inte-riktigt, hur lite sanning det än ligger i det.

Skulle jag orka skulle jag svara både i min blogg och i den andra personens blogg, för det skulle väl vara det "bästa". Ska se om jag orkar börja med det. Någongång.

1 kommentar:

  1. Själv använder jag svara i den egna bloggen - sättet, som du säkert märkt :) Håller med om nackdelen att om man läser massa bloggar och kommenterar ofta så kan det bli jobbigt, men egoistiskt nog (haha) så utgår jag här från mig själv och de gånger jag kommenterar brukar jag komma ihåg när och var det var och kunna hitta tillbaka dit. Det som jag tycker är nackdel med svarskommentarer i kommentatorns blogg är att man kan få x antal kommentarer som inte alls är relevanta för inlägget. Om jag får kommentarer så brukar jag vilja att det har något att göra med det jag skrivit om/lagt upp. Därför gillar jag det andra sättet... ok, det här var bara mina synpunkter ;)

    //Noémi

    SvaraRadera