Alla hjärtans dag

Årets kanske mest hatade, och älskade, dag. Själv har jag aldrig haft speciellt höga förväntningar, det är trots allt bara en dag. Det har liksom aldrig hänt så mycket speciellt.

Människor som säger att de ogillar dagen är ändå av någon konstig anledning de som pratar mest om den, känns det som. Det ska bloggas om det, tweetas, skrivas på Facebook och helt enkelt berättas om det överallt. Jag vet inte, men det känns lite som om de som säger att de tänker ignorera dagen lite misslyckats.  

Jag håller visst med vissa som "ignorerar" dagen eftersom de tycker att det inte ska behövas ett speciellt datum för att visa kärlek. Men bara för att man visar kärlek året runt tycker jag inte att det är fel att visa lite, lite extra kärlek den där ena dagen (eller då och då). Jag ser inget fel i morsdagar, farsdagar, alla hjärtans dag, att fira födelsedagar, osv, osv, osv. Att då och då uppvakta någon man tycker om, göra något lite extra för dem, och berätta för dem att man tycker om och uppskattar dem, fast man kanske inte alltid kommer ihåg att säga det, och kanske inte alltid visar det så tydligt, jag tycker helt enkelt inte att det är något fel med det. Jag tycker att det är fint.

I Finland pratar vi väl ofta om vändag istället för alla hjärtans dag, och många tycker att det är bättre, och jag håller med. Men jag måste också påpeka att det heter alla hjärtans dag. Så de som anser att dagen bara handlar om par borde kanske tänka efter vad dagen egentligen kallas, och möjligen tänka om. Det finns inget som hindrar en från att spendera dagen tillsammans med en vän, en släkting, familjen eller någon annan man tycker om. Det behöver inte handla om fluffliga rosa saker, en dyr middag med sambon eller dyra presenter. Och så kan man ju också sådär på riktit låta bli att bry sig, det är ju trots allt bara en dag.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker inte heller att det är något större fel på Alla hjärtans dag, morsdag, farsdag, etc i sig. Det jag stör mig på, och även andra antar jag, är det kommersiella jippo som görs av det.

    SvaraRadera
  2. Svar: Joo, det kan bli lite jobbigt. Men jag försöker låta bli att tänka på det, för det är samma sak med ALLT som inte är en vanlig dag. Så jag orkar liksom inte ogilla det och störa mig så himla mycket på det, för då får man vara irriterad lite för ofta.

    SvaraRadera
  3. Haha, ja att gå runt och aktivt ogilla en dag för den sakens skull är nog inget bra! Då måste man nästan ha något komplex--

    SvaraRadera