15 februari 2021

Produkter jag använde under och efter graviditeten

Jag hade nog tänkt att det här inlägget skulle innehålla flera produkter då jag för längesen tänkte att jag skulle skriva om det, men eftersom jag sen mådde som jag gjorde genom hela graviditeten så fanns inte heller orken att använda speciellt mycket produkter.

Jag är också medveten om att krämer och oljor och liknande påverkar ganska lite på t.ex. mängden hudbristningar man får under graviditeten, eftersom det är något som påverkas mer av bland annat gener. Däremot upplevde jag att krämer och oljor gjorde att huden kliade mindre och det kändes mindre obehagligt då huden stretchade. Jag har ganska torr hy från förut, så jag upplevde verkligen att jag behövde återfukta vissa områden lite extra under den här tiden.

På grund av måendet och att min mage började växa först nån gång efter halva graviditeten så började jag använda diverse produkter först då.

Palmer's Cocoa Butter Formula with Vitamin E, Massage Lotion for Stretch Marks, Body Lotion.
Det här är kanske en jättekonstig grej, men jag läste om den här i typ någon tjejtidning för huuuuuuuuuuuuuuuuuuuur många år sen som helst, och tänkte redan då att jag ville pröva den om jag någon gång var gravid. Så det var mest därför jag sen skaffade den. Jag försöker febrilt komma på vad den här doften påminner mig om, men jag kan inte komma på om det bara är att den påminner mig om perioden då jag använde den rätt mycket, eller om den påminner mig om något helt annat. Hur som helst är det en väldigt mild doft. Jag tyckte helt okay om den, för det var en kräm med ganska lätt konsistens fast den återfuktade väldigt bra. Åtminstone första tiden upplevde jag att den hjälpte den obehagliga känslan i huden väldigt mycket. Det finns ännu lite kvar i den, så jag ska försöka få slut på den så småningom, så då dyker den nog upp i något empties-inlägg. 

Bio2You Natural face, body, hair oil.
Den här har jag skrivit om i ett empties-inlägg. Den här oljan innehöll arganolja, jojobaolja, sötmandelolja, olivolja och havtornsolja, och jag tyckte den var väldigt skön att smörja in magen med och hjälpte mot den obehagliga stramande känslan. Den lämnade inga fläckar på kläderna och större delen av oljan drog in i huden ganska fort. En riktigt bra olja, och den enda produkten i det här inlägget som inte är en produkt specifikt riktad till gravida/mammor. Den var ganska dryg, och jag tyckte den här lilla flaskan räckte väldigt långt då jag främst använde den till att smörja in magen



My Expert Midwife Fantastic Skin Elastic.
Den här började jag använda då den där föregående var slut, och använde den också flitigt ett tag efter graviditeten. Jag har ännu en hel del kvar eftersom den är ganska dryg. Jag har också kanske lite glömt bort den, men ska ta och använda slut den. Jag gillade den här ännu bättre än Bio2You-oljan, och den kändes lite "lättare" och jag tyckte den drog in lite bättre i huden. Inte heller den här lämnade några fläckar på kläderna. Och den tog snabbt bort den stramande känslan. Jag skulle inte säga att den minskade mängden hudbristningar efteråt (eller förebyggde dom innan), men det kändes absolut som den tillförde nyttig återfuktning till min hy på magen och på det viset gjorde att hudbristningarna kanske lite snabbare började blekna. Hur som helst är det en produkt som känns väldigt skön på huden och som känns som den verkligen återfuktar.

My Expert Midwie Spritz for Bits.
Så, det här är en lite annan produkt jämfört med dom tre här ovanför, och är en produkt som hyllats av många i England. Och produkten som är orsaken till att jag beställde från My Expert Midwife. Den är främst för perineum-området/underlivet och ska hjälpa till att lugna och lindra obekvämheter i dom områdena efter att man fött barn. Nu slutade ju min förlossning med akut kejsarsnitt så jag hade egentligen ingen som helst smärta i underlivet, trots försök till vaginal förlossning och försök med sugklocka. Men såklart kändes det ändå kanske inte helt som sig själv till en början. För det ändamålet tyckte jag den här sprayen var riktigt bra och jag upplevde nog en omedelbar lindring. Den går att använda på kejsarsnitts...sår? Ärr? Vilket jag prövade. Tyvärr upplevde jag enbart obehag, trots att den funkade bra för underlivet. Det går också att använda den på t.ex. diverse andra småsår (men inte öppna sår!) som inte alls är kopplade till förlossningen, så jag kommer nog troligen få slut på den.

Mamilan bröstvårtskräm.
Den här tyckte jag ganska bra om. Tills jag prövade den här nedanför. Men för all del, den här var inte heller dålig. Men då jag har något annat att jämföra med så tycker jag nu den här var alldeles för trögflytande och tjock och klibbig. Den var inte superlätt att smörja in ordentligt, speciellt inte då bröstvårtorna var ömma. På något vis kändes det också som om den blev som en lite för tjock hinna för min hy, så den nästan istället täppte till brösten och gjorde ungefär lika mycket ont som gott. Den var bättre än inget, och utan något att jämföra med skulle jag nog sagt att den var riktigt bra. 





My Expert Midwife No Harm Nipple Balm.
Den här har en ganska rinnig konsistens, men det gör att är otroligt dryg och går superlätt att smörja in utan att det krävs så mycket tryck, och det i sin tur gör att det blir mindre friktion. Absolut något att föredra om bröstvårtorna är ömma. Den drar mer eller mindre in i huden ganska fort, och har fått bröstvårtorna att må mycket bättre då de varit ömma och såriga. Jag har hur mycket som helst kvar ännu eftersom jag inte behöver så ofta, men den är också väldigt dryg. Jag gillade också att det va en pump på den, det gjorde den lättare att använda än om man skulle behöva skruva av och på en kork eller försöka trycka ut något ur en tub. Den här funkar liksom att använda fast man bara har en ledig hand.









Av dom här produkterna är nog mina favoriter dom tre från My Expert Midwife. Nu är dom tyvärr åt det lite dyrare hållet, och portot är inte heller billigt (och nu kommer det väl kanske ännu tullavgifter på det då Storbritannien lämnat EU?). Men om man vill unna sig något, vilket varenda en som går igenom en graviditet, förlossning och/eller livet som ny mamma utan tvekan är värd, så kan jag rekommendera deras produkter! Dom har en hel del annat också, och jag antar att det också är riktigt bra produkter för dom tre jag prövat har varit super.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar