19 februari 2021

James 2 månader


14 december blev James 2 månader! Samma dag hade vi rådgivningstid. Han hade gått upp 460 gram och vuxit 1,6 centimeter sen föregående rådgivningsbesök.

Vikt: 4180 gram
Längd: 54,1 centimeter

Han fick också sitt första vaccin, som var mot rotavirus. Det drack han nöjt, och vi märkte egentligen inte av några biverkningar alls efteråt.


6 december, alltså just innan han blev 2 månader, kom första riktiga leendet som vi med säkerhet visste att inte hade med magen att göra. Och samma dag började han också jollra! I början jollrade han bara ibland och det var ganska försiktigt, men han hittade hela tiden nya ljud han kunde göra och tyckte det var väldigt spännande.

10 december bestämde han sig också för att börja rulla från mage till rygg. Både James och jag blev lika förvånade då det hände, så det var kanske inte helt planerat från hans sida. Men sen fortsatte han rulla runt då och då, och det verkade bli mer och mer med vilja.

Precis innan han blev 2 månader började han äta bara 6 gånger per dygn (7-8 gånger veckorna innan), och började då vara nöjd med att under natten äta någon gång mellan 22-00, igen vid 01-02, och sen igen först nån gång mellan 7-9.

Ett litet tag innan han blev 2 månader började vi också tracka hur han sov. Här sov han ännu väldigt mycket, men då han var vaken var han mer ivrig på att se sig omkring och han var vaken mer "på riktigt" än tidigare och orkade också ibland vara vaken lite längre stunder. Det var inte längre ett konstant tillstånd av vaken och sovande om vartannat i ett enda virrvarr.

Hans mage fortsatte krångla och han var väldigt gasig och var mest bara på dåligt humör om man lade ner honom på rygg, vilket gjorde att han sov väldigt mycket på oss. Vi hade börjat ge probiotika åt honom som gjorde hans mage mycket, mycket bättre, men inte på långa vägar bra. På grund av hans mage kändes det ibland som om han aldrig var riktigt nöjd eller på bra humör väldigt långa stunder.


Överlag började det nog kännas som om vi lite, lite hade koll på vad vi höll på med. Föräldraskapet kändes inte riktigt lika nytt och totalt kaosartat längre. Men vi var trötta eftersom James mage krånglade så mycket och han dagtid mest bara var nöjd i famnen, och på natten ville han ibland också sova i famnen, eller åtminstone så Per hela tiden hade sin hand på honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar