08 april 2019

Bloggplanering

Idag tänkte jag visa hur min bloggplanering ser ut! 

Redan förra året hade jag ett häfte där jag skrev upp vilket inlägg som skulle upp när. Mot slutet av året började det gå lite sönder och sidor föll ut. I år bestämde jag mig för att köpa ett lite bättre häfte för det, ett som dessutom är så tjockt att det går att använda flera år.

Varje månad får ett eget uppslag. På vänstra sidan har jag blogginlägg och på höger sida är det videon. Datumen är skriven i en stapel, och sen skriver jag bara bredvid det datumet något ska publiceras. Bredvid finns sen en ruta jag kryssar i då inlägget eller videon är klar och antingen publicerat eller inställt så det automatiskt dyker upp rätt dag.


Som man lite kan skymta igenom på höger sida från följande månad så har jag också en post it-lapp varje månad där jag skriver upp idéer och förslag på inlägg och videon, eller sånt som jag inte riktigt vet ännu vilken dag det ska dyka upp. Dom skriver jag sen in i häftet då jag bestämt mig när de ska placeras.

Längre bak i häftet har jag också några sidor för podden och vad poddavsnitten handlat om, plus lite idéer för kommande avsnitt.


Hur funkar din bloggplanering? Eller skriver du då du känner för det utan någon desto mer planering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar