25 april 2018

English breakfast och nya möbler

Förra veckan fick jag lust att fixa frukost åt oss båda under helgen. Jag är inte en frukostmänniska, och vi brukar sällan äta något extra på morgnarna. Oftast ät det flingor, yoghurt eller smörgås.

På lördag morgon sov vi först ganska länge, och sen skickade jag ut Per på promenad med Alma eftersom jag ville överraska honom. Han visste bara att jag skulle fixa frukost, men inte vad det skulle bli!

Det jag fixade ihop var English breakfast! Något vi båda tycker om och åt då och då medan vi bodde i Bournemouth. Det är definitivt inget vi skulle vilja ha allt för ofta, men ibland är det såååå gott. Trots att man blir så otroligt trött och slö då man ätit det. Tyvärr är det äckligt dyrt att äta det på något café eller restaurang i Helsingfors, och det är väldigt få ställen som erbjuder en riktig English breakfast.

Nuförtiden säljer S-kedjan en del Tescos-produkter så jag passade på att köpa deras juice för att göra det lite extra engelskt.

Frukosten var mycket uppskattad!


Efter att vi hade legat på soffan och halvsovit en stund efter frukosten blev det dags att äntligen ta tag i att bygga ihop vårt nya soffbord. 

Vi tittade på det i Jysk helgen innan men kände att vi ville fundera lite. Vi visste inte om vi gillade det tillräckligt och om det var vår stil. I onsdags var det sen på rea sista dagen och då bestämde vi oss för att reservera ett i alla fall, och på torsdagen hämtade Per hem det, men vi hittade inte tid att bygga ihop det innan lördagen.

Alma övervakade ihopbyggandet.

Då borde var ihopbyggt kom vi fram till att vi gillade det hur mycket som helst! Det passade perfekt. Vi har ett längre tag lite passivt letat efter ett som var smalare än vårt gamla i och med att det tog upp lite för mycket plats och gjorde att det såg otroligt trångt ut vid soffan. Nu ser det mycket bättre ut!

Också fast vi var lite skeptiska till det till att börja med och inte tyckte det var vår stil alls så är vi väldigt nöjda. Det såg liksom bättre ut då det väl var hemma hos oss än vad vi tyckte att det var i butiken.

Sen blev vi så sugna på att uppdatera mera här hemma. Vi har läääänge velat göra det, men det har inte blivit av. Men efter att vi fixat ihop soffbordet fick vi tydligen inspiration. En timme innan Ikea stängde. Vi letade snabbt upp det vi med säkerhet visste att vi ville ha, bestämde exakt vilka grejer, och susade iväg till Ikea. Vi var där 20 minuter innan de stängde, och var tillbaka ute vid bilen igen tre minuter innan de stängde.

Vi byggde ihop det lilla bordet och nästan hela tv-bordet ännu på lördag, men eftersom klockan var väldigt mycket då vi kommit så långt så lät vi bli att hamra det sista utan avslutade det på söndagen.

Vi tycker vi fick mycket mera utrymme och det ser mycket bättre ut nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar