14 februari 2018

Glad alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag/vändag alla!

Vi har aldrig egentligen firat den här dagen på något väldigt speciellt vis, och jag vet att det är en dag som det alltid brukar muttras om (fast det gäller väl alla "speciella" dagar). Jag tänkte att ett inlägg som på något vis ändå handlar om Per och mig skulle passa idag, men jag ville göra något lite annorlunda. Så här kommer en liten lista som på sätt och vis handlar om vårt förhållande, kunde man väl säga. Sånt brukar jag ofta tycka är intressant att läsa om.
  • Jag sorterar tvätten, lägger den i maskinen och knäpper igång. Sen är det Per som hänger upp den och plockar ner den när den är torrt, jag viker kläderna (strumpor får han para ihop själv), och sen sköter vi själva om att våra egna kläder hamnar på rätt plats i rätt skåp. Jag gillar att byka, så därför tar jag glatt på mig det ansvaret. Däremot tycker jag det är tråkigt att hänga upp tvätten, och jag vill inte gå ner till torkrummet, så därför gör Per det. Jag tycker också om att vika den torra tvätten, och jag vill minnas att då jag hälsade på Per i Oxford då vi precis blivit tillsammans vek jag undan hans torra tvätt medan han var på jobbet, bara för att jag tycker det är kul.
  • Vi tycker båda ganska bra om att laga mat, och är också ganska duktiga. Under de första åren vi bodde tillsammans var det jag som gjorde middag större delen av tiden för att jag ville det och för att jag hade mer tid till det. Under de senaste 1-2 åren har jag verkligen saknat ork och inspiration, och jag har dessutom jobbat ganska mycket under kvällarna, så nu är det oftast Per som lagar mat.
  • Jag sover till vänster om Per. Vanligen vill jag vara längre bort från dörren, men av någon anledning har det i alla våra lägenheter blivit så att jag då sover till vänster, och därför är det nu "min" sida.
  • Vi har bott ihop sådär på riktigt sedan 1 september 2011 då vi flyttade till England. I nästan ett år innan det så bodde jag vissa veckor med Per i hans lägenhet i Pargas, men det var inte så att vi på riktigt bodde ihop.
  • Per ansåg sig vara en kattmänniska innan vi blev tillsammans, men blev sen både katt- och hundmänniska. Jag å andra sidan är absolut en hundmänniska, och skulle aldrig kunna tänka mig att ha katt. Att ha en hund i mitt liv på sätt eller annat är däremot näst intill obligatorisk. 
  • Jag är introvert, Per är extrovert. För oss funkar det bra, för vi jämnar liksom lite ut varandra. Jag tvingas göra saker oftare än vad jag annars skulle, och han tvingas låta bli att göra saker hela tiden.
  • Trots att det gått 9 julaftnar sen vi blev tillsammans har vi inte firat en enda tillsammans. Vi har nog ibland sett som snabbast under julaftonen, men aldrig firat tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar