08 september 2017

Save the Date och inbjudan

Vi valde att skicka ut Save the Date-kort. Vi funderade hit och dit i många omgångar. Men det fanns flera orsaker till att vi sen tillslut skickade dom i alla fall. De huvudsakliga är nog ändå:

En stor del av våra gäster behövde resa en bit för att kunna vara med. Det kom gäster både från andra länder, och från lite olika ställen inom Finland. Vi ville kunna förvarna dem innan det var dags att planera semestrar och boka resor till Finland för sommarfirandet, så att de som ville komma lättare kunde planera och inte senare behöva boka om något.

Utan att märka det när vi bokade valde vi ett datum som vi sen insåg att nog skulle vara poppis att gifta sig på. Så vi ville vara ute i god tid innan alla plötsligt hade något annat inbokat. Hehe.

Vi ville också meddela våra planer på ett lite roligare sätt än att bara säga det. Och kanske också lite ta bort pressen att sen då det börjar sprida sig att vi ska gifta oss, så är det någon som hintar åt att de behöver bli bjudna. Save the Date-korten löste liksom det. Gästlistan var klar redan då, och de som fick kort visste att de var bjudna.

Vi bokade både kyrka och festlokal redan i februari 2016, och korten skickade vi ut i september. Det var så otroligt svårt att hålla tyst om det så länge! Några få utvalda fick veta det innan september, men i övrigt lyckades vi ändå ganska bra med att hålla tyst om det. Det fanns nog någon som gissade sig fram till det, kanske via något vi sagt eller svarat på lite för flyktigt. Och såklart för att vi varit förlovade ett tag och det "började vara dags" eftersom vi alltid sagt att vi inte vill gå och vara bara förlovade hur länge som helst.

Storleken på korten är 117 x 182 mm. Fonterna vi använde är Clipper Script Fat, Janda Celebration Script och Mf I Love Glitter.


Inbjudan skickade vi ut i mars. Vi hade tänkt vänta till april, men sen orkade vi inte vänta längre, så i mitten av mars postade vi dem. Det hade dessutom börjat droppa in frågor angående bröllopet, och vi hade svar på mer eller mindre allt i själva inbjudan. Så det kändes som det var dags att gästerna fick infon de ville ha.

Med inbjudan fanns en lapp med info, karta för rutten mellan kyrkan och festlokalen, och så ett OSA-kort folk kunde välja att posta tillbaka till oss. Inbjudan och infolappen är A5 (148 x 210 mm), och OSA-kortet 107 x 139 mm.

Fonterna på inbjudan är monmica demo, Occidental Thin och Vladimir Script.


På OSA-korten skrev vi de inbjudnas namn, och så var det om det var en eller två platser reserverade.

De flesta OSA:de via vår hemsida som vi fixade via Bröllopsguiden. Inte den bästa sidan att bygga hemsidan via, men de erbjöd att gästerna kunde bocka av vad de hade köpt från önskelistan. Det var orsaken till att vi ändå valde den sidan. OSA-delen gjorde via via AnRSVP som är den absolut bästa gratissidan jag hittat, trots att jag letade länge. Den är lätt att förstå och använda, och det finns en massa språk att välja mellan.

Fonterna på OSA-kortet och infobladet är monmica demo, Occidental Thin och Vladimir Script.




Vi beställde klistermärken från AliExpress för kuverten. Och så köpte vi lite snyggare frimärken.  De hittar man här. Kuverten letade vi länge efter för att hitta rosa i rätt storlek, och som hade färdigt lim för att stänga. Vi beställde från Suomi Kirjekuoret, för de hade ett bra pris och rätt sorts kuvert.


Alla kort beställde vi från VistaPrint, i och med att det typ alltid har bra erbjudande så blev det inte så fasligt dyrt. Vi är helt nöjda med kvalitén, också fast den inte var bästa. Jag designade alla grejer själv, och lade nog fler timmar än tänkt på det (för jag är inte speciellt duktig på design. Men jag är ändå riktigt stolt över alla bröllopsgrejerna!). Men jag hade väldigt kul! Vi valde att inte själva pyssla ihop inbjudan i och med att ingendera av oss är väldigt pyssliga av oss. Vi hade inget intresse av att göra det helt enkelt. Vi valde också att inte hänga upp oss på att kvalitén inte var så perfekt som den gärna skulle fått vara, för i slutändan är det ändå få som kommer titta på och bry sig om de här grejerna lika mycket som vi själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar