Bournemouth - 26 maj 2016

På torsdagsmorgonen var det dags att starta hemåt igen. Vårt flyg gick först 16.10, men vi tog ändå en rätt tidig buss eftersom vi var tvungna att checka ut vid 12 från hotellet. Och tur var det!

Först hade vi ett hus framför oss som skulle någonstans. Och en bit framåt hamnade vi i en riktigt ordentlig bilkö på motorvägen! Vi satt där i en dryg timme och sniglade oss framåt. Fram till det hade vi varit lite före vår tidtabell, men det hade också gjort att vi kört förbi alla de ställen där vi skulle kunnat köra upp för att sen ta oss runt köerna.

Vi kom till den första terminalen 10 minuter efter att vi borde varit vid vår terminal (det sista stoppet), och rutten där emellan det stoppet, via alla andra, till vårt tar vanligen 30-45 minuter. Men chauffören släppte av folk där och alla som skulle till stoppen där emellan det och vårt fick åka en annan buss, och så körde han i ilfart till sista stoppet.

Vi hade inga problem att hinna med vårt flyg, och hade ändå hur mycket tid som helst att fördriva. Det gick superfort genom alla säkerhetskontroller också.


Vi fnissade åt förkortningen på lastbilen. Såklart.


Vi prövade en gurkläsk. Vi var nyfikna på den redan då vi var på väg till England och såg den i menyn på flyget, men bestämde oss för att vänta tills vi åkte hem. Den var riktigt, riktigt god! Vi hade inte alls höga förväntningar på den, men skulle gärna köpa av den igen.


Tyvärr var det inget lyxigt A350 XWB som vi fick åka tillbaka till Finland, utan bara ett vanligt A320. Riktigt tråkigt! Inte alls en lika bekväm resa, och vi fick inte heller möjlighet att se slutet av filmerna vi började titta på under resan till England (Per tittade på Deadpool och jag på Bride Wars).
Landade gjorde vi runt tiden som vi skulle vara framme (21), möjligen lite tidigare eftersom vi till och med kom iväg från Heathrow runt 16.10 (händer typ aldrig!). Vi behövde inte vänta så länge på vår väska, och sen blev det Burger King för jag var SÅ hungrig. Vet inte när Finnair slutat servera mat ombord? Då vi ännu bodde i England ingick alltid något litet tuggbart (smörgås eller sallad oftast) i priset, men nu fick vi inget varken då vi åkte till England eller därifrån. Visst kunde vi ha köpt något, men det är ju så dyrt och det är få saker de har som jag vill ha.

Sen var det skönt att sätta sig i sin egen bil och åka hemåt! Vi stannade till vid Prisma för att handla lite frukost och annat som behövdes följande dag, och sen var vi hemma innan 00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar