Gratisgrejer och marknad

I mitten av augusti bjöd Helsingfors på en helg med lite olika roliga evenemang. Per tog ut en dag semester på fredagen så han fick en långhelg, och vi bestämde oss för att gå ut och äta lunch. Vi hittade ett ganska billig restaurang vi inte märkt förut i Forum, och blev positivt överraskade över hur god maten var.


Efter det besökte vi den internationella marknaden som huserade utanför Kampen 12-16.8. Det fanns så mycket att titta på, och en hel del saker vi gärna skulle ha köpt (fast vi inte egentligen behövde det). Dessutom fanns där en hel del britter, och vi blir alltid glada då vi får höra riktig engelska. Brittisk engelska, och att höra det dagligen, är något vi saknar i mängder och åter mängder från vår tid i England.


Där fanns ett ställe som sålde blommor från Holland. VÄLDIGT billigt, och blommorna var så himla fina.Vi samlade också på oss en hel del gratisgrejer under dagen, för det delades ut lite överallt. Bland annat fick vi två testflaskor med tvättmedel (räcker till ~4 maskiner). Det passade ganska bra, för vi funderade typ veckan innan om vi skulle testa just den här sorten.


Vi stötte också på Marabou som delade ut kex som vi velat pröva ganska länge, men eftersom de är ganska dyra har det inte blivit av.


Dessutom öppnade en K-Rauta Express i Forum just den dagen, och de delade ut ämbar med lite grejer till de 400 första som besökte butiken. Kanske inte saker vi var i jättestort behov av, men vi behövde ett ämbar, sååå varför inte få ett gratis?Vi köpte också några saker från marknaden. Såklart kunde jag inte låta oss gå vidare från de holländska blommorna utan att ha köpt något. Så en blomma för 4€ fick följa med oss.


Från det åländska stället köpte vi tre läskar/alkoholfria cidrar.


Till middag lagade vi hamburgare. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar