09 oktober 2014

Graduationgrejer

På tisdagen förra veckan bokade jag mina graduationkläder. Den där svarta "kappan" och det där, ni vet. Jag bestämde mig också för att köpa hatten, men hyra resten, och redan på torsdagen dök min mortarboard upp! Sjukt snabbt gick det. Jag måste säga att det nog känns lite coolt att ha en sånhär hatt i sin ägo, och graduation börjar kännas mer riktig. 

Egentligen ville jag köpa alla delarna av utstyrseln, men jag såg priset och ändrade mig VÄLDIGT fort (det var runt £200-£300 om jag minns rätt!!!). Hatten berättar inget om ens utbildning här, utan det är en annan del av kläderna som gör det, vilket är en av orsakerna till att jag ville ha allt. Men nåja, hatten är ett bra minne den också!

Jag har också kommit fram till att det inte direkt är gratis att graduatea. Om man hyr hela outfiten kostar det runt £40, men då jag köpte hatten fick jag betala £83 (+ £5 porto) för hela det kalaset istället för bara 40. Till på det passade jag också på att boka fotografering, för det kändes bättre att få proffsigare foton då man inte har kvar graduationkläderna efter ceremonin. Jag beställde bara två foton, och men några små tillägg slutade den summan på £60, och jag kommer kanske beställa fotona från då jag tar emot mina papper också, beror på hur det ser ut. Och det kommer att kosta nästan lika mycket till. Sen måste jag också hitta kläder att ha på mig, och troligen också ett par skor, och jag vet inte riktigt alls vad jag letar efter. Det enda vi får gratis är att vi får delta i ceremonin (men gästbiljetterna är £15 styck), men för att få vara med måste man ju ha de där kläderna.

Så, det jag har lärt mig under de senaste veckorna är att det är betydligt dyrare att graduatea än vad jag hade trott. Jag visste att det kostade, men jestas! Som om man inte redan betalt tillräckligt för utbildningen (+ prov man gör om + den där utomstående organisationens prov som vi måste göra för att bli klara). Nåja, det mesta för min graduation är i alla fall bokat och betalt nu. Skönt! Borde bara vara kläderna och skorna kvar nu.

2 kommentarer:

  1. Som om inte utbildningen kostat tillräckligt redan... håller med dig, jisses :S

    SvaraRadera
  2. Oj jäklar jo! :S Att det måste vara så dyrt att utbilda sig i England...

    SvaraRadera