30 mars 2014

International Real-Ale Festival

En av landets pubkedjor började en ölfestival på fredagen. De gör stor reklam om sin internationella ölfestival, och de 50 ölsorter de har att bjuda på. Igår tänkte vi att ja men, vi går en sväng! Vi ska ändå äta lunch, och de säger att de har både svensk och norsk öl. Dessutom får man ju 1/3 pint av tre sorter till priset av en pint. 

Vår lokala pub som hör till kedjan gjorde också stor reklam om festivalen, och hade inrett därefter. Vi beställde vår mat, och satte oss sen och tittade igenom broschyren. Det första vi insåg var att det där med "internationell" var en tolkningsfråga. ALLA 50 ölsorter är gjorda i England, men det är folk från andra länder som kommit dit för att brygga ölen (sådana som har bryggerier i de länder de kommer från), och i vissa fall har de gjort öl på engelsk vis. De hade dessutom kommit till England för att göra ölen SPECIELLT för just de här kedjans ölfestival. Nåja, tänkte vi lite besviket, nog ska vi väl smaka i alla fall (den svenska ölen var gjord av någon från ett bryggeri som hör ihop med Kopparbergs, och det låter ju lovande). Vi valde ut tre ölsorter som lät spännande (bland annat en som skulle ha bismak av hallon!). 

Då det kom till att beställa visade det sig att de enbart erbjöd TVÅ av de 50 sorter de gjorde reklam om. Ingenstans hade vi blivit informerade om att de inte erbjöd alla i verkligheten. De har bara utrymme för en viss mängd sorter åt gången, vilket jag förstår, men bara två?! Skulle dessutom varit kul om de kunde stå någonstans vilka de har just nu. Som om det inte var nog så var det två helt random från deras lista med sorter som skulle finnas under festivalen, och alltså inte t.ex. de två första i broschyren. De visste inte heller när de får in följande sorter, och troligen inte ens vilka sorter det skulle vara. Så det fanns inget sätt att ta reda på när de tre vi vill smaka på dyker upp. Festivalen tar dessutom slut 13 april tror jag det var, så jag är inte ens här under sista dryga veckan,

Istället bestämde vi oss för att smaka på två amerikanska ölar som inte hörde till festivalen, men som de gjorde reklam om eftersom de importerar den från USA.
Det visade sig vara ett hiskeligt dåligt val, för de var riktigt äckliga! Är osäker om vi ens fick slut på hälften av var.

Ganska misslyckat ölfestival-besök för vår del, känner jag. Varför vi ens ville gå? Ja, jag vet att det är lite underligt, med tanke på att Per egentligen inte ens dricker öl eftersom han inte alls gillar smaken, och jag nyligen börjat gilla öl sådär på allvar, men fortfarande är väldigt picky och har svårt för vissa ölsmaker, och inte gillar att dricka väldigt mycket öl åt gången. Men det lät spännande! Och de sorter vi ville smaka på lät goda och lite annorlunda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar