03 september 2012

Fyrverkerier och Bournemouth Air Festival 2012

Den här helgen gjorde vi mer än vanligt eftersom det hände mer än vanligt i stan. På lördagen var vi ner till stranden en sväng och tittade på sommarens sista fyrverkerishow. I juli och augusti brukar det tydligen vara familjeevenemang på stranden på fredageftermiddagar/kvällar och det avslutas alltid med en fyrverkerishow klockan 10.
Fredagen efter att vi kom från Finland var vi påväg, men då var vi lite sent ute och eftersom det redan var kväll gick inte bussarna lika ofta längre så vi bestämde oss för att inte åka in till stan i alla fall eftersom vi ändå inte skulle hinna. Som tur är ser vi det ganska bra från vår lägenhet. Fredagen efter det var vi i stan en halvtimme innan det skulle börja, men då var det inställt på grund av vädret. Då var det egentligen meningen att vara sista gången. Och den här veckan var det både fredag och lördag istället för då det varit inställt. Så, på lördagkväll var vi tidigt inne i stan och lyckades få en bra plats. Fyrverkerierna skjuts från piren. Jag älskar stora fyrverkerishower fast jag hatar det vanliga fyrverkeriskjutandet på nyår.
Eftersom Bournemouth Air Festival höll på var det ännu mer folk på stranden än under de vanliga fredagsfyrverkerierna. Det var grymma köer till bussarna efteråt, och bussresan som vanligen tar 15 minuter tog nu 35 på grund av alla bilköer inne i centrum!

På söndagen var vi igen in till stan eftersom Air Festvialen skulle avslutas. Uppvisningarna skulle börja ett, så vi var i stan typ halv ett eftersom vi skulle uträtta lite ärenden. Vi var lite sega, så klockan var nog över 1 innan vi var klara, och då vi var påväg mot stranden blev jag hungrig så vi dök in på Café European och åt lunch. Klockan var runt kvart över 2 då vi kom ner till stranden.






Det var helt smockat på stranden, vet inte om jag någonsin förut sett så mycket folk där! Förutom uppvisningarna så såldes det en hel del saker längs stranden och där fanns lite Air Force-relaterade saker, beach volley-matcher och tivoli.


De visade upp olika flygplan, mest sådana som använts och används av armén. Jag vet inget varken om flygplan, helikoptrar eller fartyg, men tycker arméfordon är väldigt intressanta. Speciellt de från världskrigen.
Tror det var det större på de två följande bilderna (och alltså planet på tredje bilden) som det bara finns två fungerande kvar i världen av.






Vi hade inte tänkt stanna hela uppvisningen, men ändå blev vi där. Jag trodde inte att jag skulle bli så tagen och imponerad av det hela, men det var väldigt häftigt nog (för att inte tala om armékillar och piloter som sprang omkring på stranden, höhö). Det var väldigt varmt väder, men blev ändå svinkallt då man stod stilla en lång stund eftersom det blåste en aning, var mulet och regnsjukt. Som tur hade vi betyyyyyyydligt mer kläder på oss än många som var där.


Den här helikoptern svängde och höll på så jag led lite med den/de som var i den. Till och med jag som nästan aldrig känner av åksjuka skulle mått väldigt dåligt i den! Eller tja, i alla fall på grund av rädsla.



Den stora solstolen är tillbaka!




Det hela slutade halv 5, och redan en stund före det började vi gå upp längs stigen ovanför stranden (där vi ännu såg väldigt bra, eller till och med bättre om inte det skulle varit så mycket folk där). Och då sista planet åkt förbi några gånger spurtade vi vidare till en busshållplats en liten bit från centrum där de startar och lyckades hoppa på en buss som var nästan tom, och eftersom vi steg på där vi gjorde missade vi de värsta köerna både av folk och bilar.

Finfin helg! Förhoppningsvis fortsätter de finfina dagarna då vi drar till Paris på torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar