13 september 2012

Frankrike, Dag 2 #4

Jag har tydligen väldigt mycket foton att visa från vår resa. Men det här är sista inlägget nu!




 "Det känns som om de här är gjorda för barn, de är så lågt ner." tyckte Per. Inte så konstigt kanske, vi var ju trots allt i Disneyland, hehe.


 Vi hade en del kvar av parken att upptäcka. Där fanns sånt vi ville åka, men köerna var så galet långa att vi aldrig skulle hunnit med det tyvärr.








 Ett sött litet träd hade börjat växa på ett rep som satt fast i u-båten.

 Vi åkte en båtgrej till, men den var mest bara underlig och lite småläskig. Det var massor av dockor som sjöng... Det mest intressanta där var väl att där fanns samedockor.

 Klockan började bli rätt mycket, så vi sökte upp en restaurang med mat vi ville ha och hade råd med. Det fick bli Pizzeria Bella Notte. Per åt lasagne och jag pasta med tomatsås. Och deras vitlöksbröd, herregud, skulle kunna leva på det! Är bland de godaste jag någonsin ätit. Jag/vi har ett lite småknäppt förhållande till vitlöksbröd. Dagen vi flyttar från England kommer vi kunna berätta var det bästa, och sämsta, vitlöksbrödet i Bournemouth finns.
 Strax innan vi lämnade parken gick min finaste finis ner på knä, och nuförtiden är han min fästman.

Vi hade ungefär 1,5 timme på oss på tågstationen innan vårt tåg skulle gå. Det visade sig sen att vårt tåg skulle bli 10 minuter sent, och det lät inte alls bra i våra öron. Man ska checka in till Eurostartåg senast 30 minuter innan det ska starta, och om vårt tåg till Lille skulle vara i tid skulle vi enda bara ha 2 minuter på oss innan incheckningen påstods stänga. Sen blev tåget 15 minuter sent, och var 20 minuter sent då vi äntligen var i Lille. Som tur var var våra biljetter bokade via Eurostar, så de har koll på att vårt första tåg var sent, och vi var dessutom ganska många som kom med det. Vårt Eurostar tåg skulle starta halv 9, men klockan var över det redan då vi bara var i passkontrollen. Vi var kanske 5 minuter senare i London än vad vi skulle.
Från St Pancras International tog vi tunnelbanan till Waterloostationen. 22.05 startade tåget och rullade in på Bournemouths tågstation kvart över 12 därifrån vi tog taxi hem. Så ungefär halv 1 på natten var vi äntligen hemma igen efter en mycket, mycket lång dag. Efter att ha ätit lite var det skönt att krypa ner under täcket.
 En hund fick följa med oss hem från parken också. Vi får nöja oss med den här sötnosen tills dagen vi kan skaffa en riktig goshög.
På den här bilden fattas två engelska bussbiljetter, två franska bussbiljetter och två tunnelbanebiljetter. 24 biljetter behövdes under den här resan! Hel sjukt många!
Hiskeligt bra resa var det! Vi är glada att vi inte behövde betala inträdet till Disneyland, för det är äckligt dyrt. Men vi ska nog åka igen något tag, och ha MINST 2 dagar på oss i parkerna, och bo på Disneyhotell! Men nästa Frankrikeresa så är det Paris som står på tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar