11 augusti 2021

Airshow

6 augusti skulle det vara en airshow vid Brunnsparken. Vi kände inte för att åka hela vägen dit och trängas med en massa människor, så vi tänkte att man troligen kunde hitta någon bra plats i att se flygplanen i närheten av här vi bor, för man har ändå fri sikt över till där dom skulle flyga.

Vi bestämde oss för det här 1-2 dagar innan, så vi fick bråttom att försöka hitta hörselskydd åt James eftersom vi visste att det kunde ha rätt högt ljud. Vi hade hört en del av övningarna, och redan det hade haft en hel del ljud här över där vi bor.


Vi åkte iväg till ett ställe vi hade kollat upp dagen innan. Det visade sig, förstås, att vi inte var dom enda som hade tänkt tanken att det nog skulle gå att se flygplanen från det här stället, för det var rätt mycket folk. Några fåglar hade också dykt upp för att kolla vad det handlade om då det plötsligt var så mycket folk överallt.



Vi sökte upp en plats med lite skugga så både James och Alma skulle ha det lite bättre. 



Alma hade noll intresse av att hålla sig till skuggan, utan ville bara stå i solen. Så till slut fick Per lyfta upp henne. Då var hon lite nöjdare.


Det visade sig att man inte såg mycket av flygplanen. Vissa av dom såg man en del av, men vissa såg man egentligen inte alls. Inget oljud hörde vi heller, så vår jakt efter hörselskydd var i onödan. Fast dom är ju förstås bra att ha, dom kommer säkert till användning någon annan gång.




James blev trött och uttråkad. Helt förståeligt, för det var rätt tråkigt eftersom man knappt såg något.


Han tyckte det var betydligt roligare att leka med sin strumpa.




Vi hann vara där ungefär en halvtimme innan James blev på dåligt humör och vi bestämde oss för att det nog var dags att åka hem igen. Nästan så fort vi började röra på oss somnade han, och vi bestämde oss för att gå till ett annat ställe precis bredvid och titta en stund till. 


Och tur var väl det, för då valde några av flygen att flyga lågt över där vi stod, så vi fick faktiskt se några plan och en helikopter på nära håll!









Vi stod kvar ungefär en halvtimme, mest för att James skulle få sova en stund. Vi hade ingen brådska någonstans, så det kändes onödigt att väcka honom så snabbt efter att han somnat.




Några spännande plan skulle flyga senare på kvällen, men vi kunde inte stå där hela dagen. Vi såg några plan då vi var tillbaka hemma på parkeringen. Och sen fick vi se skymten av några till då vi stod på balkongen. 


Överlag en lite misslyckad utflykt då vi knappt såg något alls. Men det kändes ändå bra att vara ut och göra något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar