14 juli 2021

James 9 månader


Idag, 14 juli, blir James 9 månader! Den här månaden var det inget rådgivningsbesök, så vi vägde och mätte honom hemma, så måtten är inte superpålitliga.

Vikt: 8,4 kg
Längd: 69 cm


Nu stöder han väldigt mycket på sina armar, och skuffar sig upp på raka armar. Han skuffar sig också upp nästan på knäna, och ställer sig ibland så han skuffar upp på nästan raka ben, men inte samtidigt som han stöder på armarna. Ännu lyckas han inte komma upp i krypställning själv. Om vi hjälper honom upp hålls han på alla fyra en kort stund.

Han försöker mer och mer och oftare sätta sig upp då han sitter i famnen eller i sittern, eller på andra ställen då han på sätt eller annat halvsitter med stöd. Ändå är han inte intresserad av att sitta själv och utan stöd på golvet.

Nu har han också lite börjat dra sig framåt på golvet. Inte väldigt snabbt och inte väldigt långt, men det far i alla fall framåt.

Han klappar händerna och verkar tycka det är väldigt roligt. 

Nu har han också pincettgreppet på grej, och han plocka upp grejer med tummen och pekfingret.

Han älskar att stå upp. Ännu kan han inte så att han står genom att själv stöda sig mot något, men då man håller i honom vid midjan står han stadigt. Helst vill han inte sätta sig eller lägga sig ner, bara stå hur länge som helst. Det är så roligt så han babblar och skrattar lite extra.

Han har också övergått till att för det mesta sova bara två gånger på dagen. Oftast sover han minst 1-1,5h per gång. Men det kan vara allt från 30 minuter till 3 timmar.

I början av juli var han till fysioterapeuten eftersom han på rådgivningen i juni inte varit villig att visa att han tar emot sig då han sitter och blir lutad åt sidan. Hon hade inget att anmärka, för han visade upp dom kunskaperna för henne, och vi fick lite övningar för att träna bålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar