26 oktober 2017

Empties oktober 2017


Igen en månad då jag fått slut på massor av produkter! Det känns så himla bra att få slut på saker, för det gör dels att antalet öppnade produkter i badrumsskåpet minskar, men också att högen med oöppnade produkter sakta minskar då jag får plocka fram nya grejer att använda.

Cutrin Professional Chooz Refreshing Dry-Shampoo 100 ml (Livbox september 2016). Det här var inte direkt ett torrschampo som doftade gott, och det lämnade också mycket vitt efter sig. Jag tyckte det var ganska svårt att borsta ut ordentligt, vilket såklart är ett stort minus. Men då jag lyckades borsta bort det vita, eller dölja det jag inte fick utborstat, så såg håret ändå någorlunda rent ut. Men inte heller där tyckte jag det gjorde några mirakel.  Det här är långt ifrån det bästa torrschampo jag har prövat. Skulle jag få en flaska till skulle jag nog använda upp den, men jag skulle inte köpa av den här produkten själv.Lumene Arctic Glow Lip Oil 100 Shine 8 ml (Livbox april 2016). Också fast det här var en produkt som såg väldigt färgglad ut har den knappt någon färg alls då man lagt den på läpparna. Något som jag blev rätt glad över. Jag tyckte inte läpparna kändes klibbiga väldigt länge efter att man hade applicerat, och då det väl dragit in(?) så kändes läpparna väldigt mjuka! Jag tyckte också att läpparna kändes ganska återfuktande, och det var inte så att man behövde applicera hela tiden för att läpparna inte skulle kännas torra. Det jag ogillade med den var att det var omöjligt att få ut det sista ur den. Därför är det ännu kvar lite. I och med att det här är en produkt jag inte känner att jag desperat behöver så vet jag inte heller om jag skulle köpa av den. Om mina läppar känns ovanligt torra och hemska någon gång, så kanske.

Lumene Bright Now Vitamin C Sleeping Cream 50 ml (Tokmanni, erjudande 10€). Den här fick man en tester av i en Livbox för ett bra tag sen, och jag tyckte så himla mycket om den så jag blev väldigt glad då jag hittade den på erbjudande för bara en tia. En sådan här burk räcker väldigt länge, så också fast jag skulle betalt fullpris för den skulle det ha känts värt det. Jag gillar fortsättningsvis doften, som är en lätt citrus doft. Doften tar inte över, utan jag tycker den är precis lagom. Den återfuktar min hy superbra, och min hy ser så bra ut varje morgon efter att jag använt av den här. Det känns verkligen som den piggar upp hyn, och ger den något lite extra. Precis som jag skrev om testern är det här inte den förpackningstyp jag föredrar, eftersom jag inte gillar att alltid behöva stoppa ner fingrarna i burken. Den känns som om krämen blir så ofräsch efter ett tag. Den här kände jag ändå att inte ändrade så mycket på grund av det. Det här är en nattkräm jag kan tänka mig köpa av igen, för den har verkligen passat min hy superbra.

Rich Pure Luxury Rejuvenating Argan Oil Elixir 30 ml (Livbox november 2015). Det här var första typen av hårolja/elixir jag prövat, och det tog mig superlänge att ens öppna den, för jag orkar så sällan fixa med mitt hår. Men sen tillslut så kände jag att jag behövde göra slut på den. Den här lilla flaskan räckte väldigt länge. Mitt hår kändes så himla mjukt av det, och doftade gott. Gillar man inte doften av argan oil är det här absolut inte en produkt man ska pröva, men som tur är tycker jag det doftar gott. Jag skulle ändå inte köpa av den här produkten själv. Ja, mitt hår kändes härligt mjukt efteråt, men jag har prövat andra håroljor sen jag först öppnade den här, och jag har helt enkelt tyckt bättre om dom.

Korres White Tea Fluid Gel Cleanser 16 ml (Livbox november 2016). Jag älskade den här! Doften var ganska bra. Lite svagt av något vitt te, och sen lite vagt diskmedel (verkar vara en grej med deras produkter?), så den kunde definitivt varit bättre, men det var en så svag doft att det inte gjorde något. En liten klick räckte mer än väl för att tvätta ansiktet ordentligt, och det löddrade bra, och det blev sånt där riktigt mjukt lödder. Jag upplevde att den gjorde min hy bättre nästan på en gång, jämfört med produkten jag använde före (SebaMed). Jag tyckte inte den torkade ut, och min hy verkade överlag älska den här produkten. Den här fick mig faktiskt att bli riktigt intresserad av märkets produkter, betydligt mer än vad duschtvålen som jag prövat tidigare gjorde. Det här var verkligen en superbra produkt, som jag nog kommer köpa av!

Avène Tolérance Extrême Cream 5 ml (Bettebox maj 2017). Alltså. Nej. Det första var att den hade en kork man vred bort, och alltså inte kunde lägga tillbaka. Det trots att det räckte till 7(!!) gånger åt mig! Superdrumt. Krämen var allt för fet för min hy. Vissa områden av ansiktet verkade tycka det var helt okay, i och med att det varit lite torrt. Men överlag var det allt för mycket för min hy. Den kändes sådär småklibbig och obehaglig ganska länge efter att jag smort in ansiktet, och på vissa ställen till och med gjorde den så det kliade. Och det var verkligen sådär att vissa delar av mitt ansikte såg lite extra bra ut efter att jag använt den, medan andra delar fick panik och nya finnar dök upp. Jag tror den skulle passa bra till någon som har riktigt torr hy, men den var inte för mig. Jag har gillat andra produkter från samma märke, men den här var inte för mig. Så det är absolut inte en produkt jag kommer att köpa.

Skinfood Black Sugar Perfect Essential Scrub 2X 5 g (Gratis då vi handlade i Sephora). Den här hade en doft som i alla fall jag förknippar med produkter som är riktade till män, men jag gillar sådana dofter. och den här doftade supergott! Det var ordentligt riv i den, men den kändes ändå väldigt skön i ansiktet. Det bästa var att alla kornen efter ett tag helt löstes upp! Min hy kändes och såg mycket bättre och slätare ut efteråt, men den kändes också återfuktad och inte det minsta torr. Något som inte direkt är vanligt efter att jag använt en scrub. Eller ens tvättat ansiktet. Den här var så sjukt bra! Jag skulle gärna köpa av den, men vet inte var jag ska hitta den. Jag blev dessutom intresserad av att pröva andra produkter av samma märke (och serie, fast jag tror att den är riktad till män).

Mádara Exfoliating Oil-to-milk scrub 12,5 ml (Bettebox mars 2017). Det här var också en riktigt bra scrub. Jag tyckte ganska bra om doften, och det var faktiskt ganska bra riv i den. Jag har inte prövat någon som man ska använda på torrt ansikte förut, och inte heller en som först är som en olja, och sen ändrar. Det var en riktigt spännande upplevelse. Jag tyckte ändå det kändes som den gjorde mer verkan då man hade fuktigt ansikte. Den var inte alls lika rivig som den jag skrivit om här ovanför, men absolut en som gjorde hyn jämnare och mjukare, och som jag kände att jag kunde använda 2-3 gånger i veckan. Och den var inte lika tam som många andra jag prövat. Jag skulle absolut vilja köpa av den.

Herbina Moisture Balance Fuktgivande ansiktsmask 3 in 1 50 ml (Livbox november 2015). Jag är alltid lite skeptisk till fuktgivande ansiktsmasker i stil med den här, just för att min hy blivit riktigt tokig av många jag prövat. Men den här verkade min hy tycka ganska bra. Det kändes verkligen som att den återfuktade, och min hy såg riktigt bra ut efteråt. Den doftade också riktigt bra. Det här är en återfuktande mask som jag faktiskt kunde tänka mig att köpa av, men jag kommer inte direkt att skynda mig till butiken efter en ny.
Cien Hydro 24h Light Feeling Body Lotion with Avocado Oil 500 ml (Lidl, 3,49€). Den här har räckt SÅ länge, trots att den inte är speciellt dryg egentligen. Den är ganska rinnig till konsistensen, men jag har ändå tyckt att den återfuktat bra. Den är för normal skin, så den kanske inte hjälper supermycket om man har riktigt torr hy, men jag har tyckt att den räck till för mig. Den drar inte in i huden sådär superfort som många dyrare versioner gör, men det spelade inte så stor roll. Det var förstås jobbigt de gånger jag behövde klä på mig genast efter, så är man en person som alltid behöver klä på sig genast efter man har använt body lotion så är den här kanske inte den man ska välja. Jag tyckte inte den doftade något speciellt egentligen. En ganska typisk body lotion. Det var inte en stark doft, och den höll sig inte kvar väldigt länge. Sådär överlag skulle man väl kunna beskriva den här produkten som inget extra, ganska...vanlig. Däremot kommer jag troligen köpa av den, eller någon annan av Lidls body lotions, igen. För för priset är det här en riktigt bra produkt.

Schwarzkopf Professional Bonacure Hairtherapy Oil Miracle Talent 10 Brazil oil 5 ml (av min frisör inför bröllopet). Jag hade ju schampo i samma serie, och oh my god så jag älskar den här doften! Jag skulle typ kunna använda den som parfym. Jag gillade att det var som en spray. Också fast det står att det ska sprayas i hårt valde jag ändå att spraya det i handen, och sen med händerna arbeta in det i håret, för det kändes som det blev mycket jämnare så. Trots det tyckte jag det var ett praktiskt sätt att få ut produkten ur flaskan. Jag tyckte kanske inte att den var så dryg som jag hade förväntat mig att den skulle vara, vilket ju är lite synd. Men jag upplevde ändå att den gjorde mitt hår glansigare och mjukare. Jag skull bra kunna köpa av den här (och schampot och balsamet), också fast det kanske mest är för doften. Och som jag skrev om schampot, jag skulle också vara intresserad av att pröva andra av deras sorter.

Online Balans Body Scrub Stillhet Granatäpple 200 ml (TK-Market, ~2€). Den här köpte jag för säkert minst ett år sen. Och jag har använt den till och från, men sen blev den stående eftersom jag inte tyckte så värst bra om den. Men nu bestämde jag mig för att det var dags för den att ta slut! Den var krämig och lätt att applicera på huden. Den var inte så att den väldigt lätt rann från handen innan man hann använda den. Men jag upplevde inte att den skrubbade riktigt så bra som jag hade hoppats. Visst gjorde den verkan, men det var inte så att huden blev supermjuk efteråt, så som dem blivit av andra scrubs jag har prövat. Jag tyckte inte heller jättemycket om doften. Det jag däremot gillade var att den var i en tub! Jag gillar inte scrubs som är i burk, för det är så otroligt svårt att öppna då man står i duschen och har blöta händer. Jag kommer nog inte köpa av den här igen.

Tea Tree Oil 5 ml (Superdrug, £2.99). Produkter med tea tree har hjälpt min hy flera år, men jag har aldrig köpt ren tea tree oil förut. Förra året då vi var till England köpte jag en flaska, och den har räckt väldigt länge. Den hade ett munstycke som gjorde att man fick ut det i droppar, men den var riktigt värdelös då man hade använt ungefär 1/2-2/3 av den. Sen kom inget ut ur den mer, så jag fick snällt ta bort den och sen hälla istället. Det var ett stort minus. Men produkten i sig har varit bra, och hjälper effektivt mot finnar. Då min hy varit riktigt dålig har jag blandat min dagkräm och/eller nattkräm med några droppar tea tree oil. Jag kommer troligen köpa mer, men inte nödvändigtvis av det här märket, i och med att väl alla märkens rena tea tree oil borde vara ganska samma.

Curaprox Black is White Whitening Toothpaste Fresh Lime-Mint 8 ml (BetteBox oktober 2017). Min första tanke då jag använde den var att den smakade som Rennie ungefär. Väldigt mintigt, alltså. Någon smak av lime kände jag däremot inte. Också fast hela munnen var riktigt svart först så blev löddret mer grått då man borstade, så det var inte så att hela munnen var helt svart då man hade borstat tänderna klart. Till en början kändes och såg tänderna lika rena ut som vanligt, och jag tyckte också att dom blev vitare (nåt jag inte brukar tycka med de flesta tandkrämer som ska göra tänderna vitare), men sen bara en kort stund senare så känns det inte så rent mer. Jag blev fler gånger och funderade om jag faktiskt tvättat tänderna eller inte. Så jag vet inte hur stor nytta den gjorde? Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tyckte om den, och ifall jag skulle köpa av den själv. På ett sätt gillade jag den väldigt mycket, men samtidigt inte alls, i och med att tänderna och munnen inte kändes ren så länge. Jag gillade tuben väldigt mycket, jag tyckte den var väldigt snygg.

L'Occitane Shea Butter Ultra Rich Body Lotion 30 ml (BetteBox oktober 2017). Det här är ett märke jag har velat pröva lääänge, men i och med att det är ganska dyrt har jag valt att låta bli. Därför blev jag så glad då man fick den här! Det var en väldigt dryg, och den här lilla räckte till ganska många gånger. Jag gillade doften, och den höll sig kvar på huden väldigt länge. Ännu nästa dag kunde man känna av den riktigt vagt, något som billigare body lotions absolut inte gör. En liten klick räckte väldigt långt, och den återfuktade riktigt bra. Det jag däremot hatade med den var att den var en riktigt jobbig förpackning att försöka få ut någonting från. En riktigt plåga. Trots det skulle jag kunna köpa av den här själv, om jag ser den till ett riktigt bra pris någonstans.

Nivea Hand Cream Anti-age care Q10 & UV filter 75 ml (Prisma, 3,45€). Inför vår resa letade jag efter handkräm med solskydd i, men det hittade jag inte. Istället tog jag den här som åtminstone hade UV filter. Den doftar ganska lika som Niveas standard-doft, och jag tycker om den. Väldigt rent och lätt på något vis. Den här handkrämen gick lätt att smörja in händerna med, den drog in fort, och man behövde inte väldigt mycket. Jag upplevde också att den återfuktade händerna bra, och det höll i sig länge. Det här är kort och gott en riktigt bra handkräm, och jag kommer säkert köpa av den igen.

2 kommentarer:

 1. Åh kommer det också Madara-produkter i BetteBox! Väntar ännu mer nu! :D intressant med cutrins torrschampoo för det råkar faktist vara min favorit! :D Jag tycker den doftar fruktigt och gott- inte alls lika starkt som t.ex. batiste. Visst måste man borsta ganska mycket för att få bort allt vitt men det har inte hittills stört mig. :) Den här passar tydligen min hårtyp jättebra bara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det här är den enda Madara-produkten som kommit under tiden jag haft boxarna, men jag hoppas på fler!
   Ja, det är så olika med vad som passar! :) Jag har inte ännu riktigt hittat något torrschampo som jag blivit riktigt kär i.

   Radera