Tallinn - 19 juli 2016

Följande morgon började vi såklart med hotellfrukost. Helt okay utbud, men så smockat med folk så det kändes som att man köade för precis allt.


10-tiden for vi ut för att utforska mer av gamla stan.
Planen var att ta trapporna hela vägen dit upp...


...men då vi var nästan uppe sa min höjdskräck att det fick räcka, och vi fick snällt gå tillbaka ner och ta oss upp en annan väg istället.

Fin utsikt!


Efter att ha gått omkring i några timmar gick vi tillbaka till hotellet för att vila fötterna lite. Det började sådär långsamt kännas att man knappt alls suttit ner på 1,5 dygn.

Då vi fått vila en stund gick vi ut igen för att se det sista av gamla stan.


Vi åt lunch på Kompressor som vi hade blivit tipsade om. Per åt en plätt med salami och något sånt i. Jag åt en med jordgubbar, vispgrädde och kvarg. Gott! Men de var så stora att varken Per eller jag åt hela.

Då vi kom dit var alla bord upptagna, så vi frågade om vi fick dela bord med en ung kvinna som satt ensam vid ett bord för fyra. Hon sa glatt ja, så vi slog oss ner. En stund senare kom en ung man också dit och frågade om han också fick sitta. Det blev en riktigt trevlig lunch! Han kom från Indien och hon från Hong Kong. De reste båda runt lite i världen. De var så himla trevliga!


Efter lunchen fortsatte vi utforska gamla stan.

Vid 16-tiden hade vi sett det mesta av gamla stan, så vi gick i lite butiker och skaffade vykort och sånt. Vi gick också till Superalkon för att se what the fuss is all about. Vi köpte några grejer, men inte så mycket, för vi är inga stora alkoholdrickare.

Efter det var det skönt att bara slappa på hotellet, för fötterna och benen började verkligen säga ifrån. Vi orkade inte leta efter något annat ställe att äta middag på, utan vi gick till Amarillo som finns på hotellet. De varnade oss att det var ungefär 45-50 minuter väntetid på maten, men eftersom vi inte orkade gå någon annanstans sa vi att vi nog väntar.

Vi beställde ganska genast, och fick en lite förrätt med nachochips eftersom väntetiden var så lång.


Vi drack också varsin Somersby Rhubarb. Det blev en av mina favoriter av Somersby! Synd att det inte finns i Finland...


En dryg timme, närmare 1,5 timmar, efter att vi beställt fick vi äntligen vår mat. Hjälp så vi var hungriga! Maten var...okay, men inte så mycket mer än det.Efter maten fick vi se ännu en vacker solnedgång.


Vi köpte också lite läsk under dagen. En Fanta med fläder som Per gillar, men som inte funnits i Finland på flera år. Den var nog god, men jag är inte en person som gillar fläder väldigt mycket. Sen en Fanta som jag tror var vindruvor. Den tyckte jag väldigt bra om! Vi hittade Kane's cola också, som jag inte sett i Finland. Eftersom vi gillar deras andra läsksorter ville vi smaka på den också. Helt okay cola. Vi testade också ett vitaminvatten som var mindre gott. Smakade som saft som var lite för svag. Påminner om brittiska smaksatta vatten, de är också som allt för svag saft.


Det var dag två i Tallinn. En lååååång dag med en hel del gående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar