Tallinn - 18 juli 2016

Mot slutet av juli åkte Per och jag till Tallinn. Vi bokade resan redan under våren och har sett framemot att äntligen få åka till Estland. Ingendera av oss hade varit förut, och redan förra sommaren hade vi planer på att åka iväg, men sen blev det aldrig av. Det fanns så mycket annat att göra då sommaren väl kom, att det glömdes bort. Nu då vi äntligen kom iväg tyckte vi att det var lika bra att stanna lite längre, så vi var där två nätter.

Eftersom vi inte hade varit där förut visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. De flesta säger att det är en väldigt fin stad, men många verkar ändå bara åka över för alkoholens skull. 

Vi åkte dit med Viking XPRS. Resan tog 2,5 timmar, och vädret var hur fint som helst. Vi började med att äta en väldigt tidig lunch, för vi var båda hungriga fast klockan bara var 11:30 då båten for.Framme i Tallinn var vi klockan 14. Vi hade inte med oss bilen, och tyckte att vi lika bra kunde gå till hotellet som ändå inte låg väldigt långt bort, istället för att ta bussen. Incheckningen började först 15, så vi hade ingen brådska. Vi kom fram strax innan 15, men man fick checka in redan då, vilket passade oss perfekt.

Vi fick ett rum på våning 19, och hade en helt fantastisk utsikt. Vi såg hamnen och en liten skymt av gamla stan.Efter att ha vilat på hotellet en stund tyckte vi att det var dags att gå ut, för vi hade ändå inte så mycket tid på oss i stan och vi ville hinna se så mycket som möjligt. Folk hade rätt: det är en helt otroligt vacker stad! En härlig blandning av moderna byggnader och riktigt gamla. Som den historiefantast jag är så blev jag väldigt kär i gamla stan.
Det kändes som om jag stannade för att fota ungefär varje byggnad jag såg. Men alltså... SÅ fint!

Älskar det här fotot på Per. Skrattade en hel del då jag såg det!

Efter att ha vandrat igenom närmare en tredjedel av gamla stan gick vi tillbaka till hotellet för att vila lite. Vi tittade på lite Disney Channel och kände oss riktigt trötta.

Då vi hade samlat lite krafter gick vi ut igen. Det blev middag på Vapiano.

Följt av bio! Vi kom fram till att vi nog inte skulle orka göra så mycket mer den kvällen ändå, för dagen kändes som om den hade varit väldigt lång. Vi såg filmen Mike and Dave Need Wedding Dates. Riktigt rolig! 

Vi blev väldigt avundsjuka på biljettpriserna... 


De har dubbelplatser, vilket är såååå bäst. Väldigt bekväma dessutom. 


Efter filmen var det raka vägen tillbaka till hotellet som gällde. Där möttes vi av en fantastisk utsikt över solnedgången. 
Det var vår första dag i Tallinn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar