Empties maj, juni, juli och augusti 2016

Såååå längesen sist jag skrev ett emptiesinlägg, men mot slutet av månaden har det varit så fullt upp med allt möjligt annat att det lite har glömts bort. Nu har jag hur många empties som helst! Det var ett tag då nästan inget tog slut, och sen började allt ta slut.


Cutrin Professional BIO+ Original Clear Shampoo 50ml (LivBox december 2015). Det här är ett schampo som ska ta bort mjäll, och eftersom jag inte direkt har problem med det så var det inte ett schampo som passade mig till 100%. Det doftar inte väldigt schampoigt, vet inte riktigt hur jag skulle beskriva doften heller. Lite mer som en lite starkare ansiktsprodukt kanske? Jag upplevde att mitt hårbotten blev ganska torrt av det, vilket är lite intressant då det ska motverka mjäll? Löddrade väldigt bra, och var i övrigt ett helt okay schampo. Mitt hår blev glansigt och kändes verkligen rent. men jag skulle inte köpa av den här produkten, just för att hårbottnen kändes så himla torr, och för att jag inte har problem med mjäll.

Boots Botanics Instant Moisture Mist All Bright 150ml (Boots, £4.29, men jag fick den gratis då jag köpte andra grejer). Det här är den första body lotion i det här formatet jag har testat. Jag hade en liten hat-kärlek till doften. Det var lite blomaktig, men ändå ganska fake, och var på gränsen till en doft jag verkligen skulle ha hatat. Sprayen var ISKALL, så jag klarade inte av att spraya den direkt på kroppen. Den var inte väldigt dryg, så det behövdes en del för att kroppen skulle bli ordentligt återfuktad. Krämen drog också in i huden väldigt fort. Nästan FÖR fort, så det blev svårt att hinna smörja in den ordentligt. Den liksom drogs in/torkade nästan genast den kom ut ut flaskan. Då man väl fått kroppen insmord var den bra. Den blev inte som en klibbig hinna, och den kändes väldigt lätt på kroppen. Perfekt för sommaren, då jag vill ha lite återfuktning, men vanliga body lotions känns för feta. Jag kunde tänka mig att köpa av den igen, men INTE till fullpris. Jag föredrar andra body lotions i sprayformat, så de går nog före. Men i det stora hela en helt bra produkt.

Snow Fairy Shower Gel 100g (Lush, troligen 9,95€). Det här är den första duschtvålen från Lush jag prövat, och jag var mycket nöjd. Den doftar lite som deras bubbelgum lip scrub som jag också har prövat, och det är en doft jag gillar. Åtminstone i mindre mängder, för det är en väldigt söt doft. Jag ville pröva den här för det är så många som älskar den, och då det är en säsongsprodukt passade jag på att köpa den vid julen, men det blev inte av att använda den fören våren. Den glittrar lite, så jag var rädd att man skulle bli glittrig av den, men det blev man som tur är inte. Huden doftade gott ett bra tag efteråt (och svagare än produkten i sig). Annars var det en rätt vanlig duschtvål, men den torkade inte ut min hy. Jag skulle absolut kunna köpa av den igen, och det är inte omöjligt att det blir en flaska nästa jul!

Herbina Aqua Spa Refreshing Body Lotion 8ml (LivBox juli 2016). Det här var en liten tester av en ny body lotion. Jag trodde inte den här lilla skulle räcka så långt,men det var en förvånansvärt dryg produkt, och den här lilla räckte till båda benen + lite till. Jag gillade doften, och den gjorde huden mjuk. Eftersom det blev lite drygt av den drog den inte in riktigt så bra och det kändes klibbigt ett bra tag. Men det tänker jag skylla på förpackningen, för det är så svårt att dosera ordentligt, så det blir fort för mycket lotion. Jag skulle kunna tänka mig att köpa den i fullstorlek för att kunna testa den ordentligt. Jag har haft Herbinaprodukter förut som jag tyckt väldigt bra om.

Sanctuary Spa Deep Cleanse Facial 5 Minute Thermal Detox Mask 100ml (Boots, £10). Jag prövade den här för ganska längesen i en engångsförpackning och älskade den. Därför köpte jag den senare i tub, och jag blev inte besviken. Det hör fortfarande till en av mina favoriter, också fast den inte är direkt superbillig. Precis då man lägger på den blir den väldigt varm, och sen svalnar den och känns väldigt sval. Det är inte en lermask som stelnar. Jag tycker att den varenda gång gjort min hy väldigt mjuk och ren, och har dämpat finnar och rensat ur porer. Den tar också väldigt effektivt gjort hyn mindre oljig. Efteråt har min hy ofta känts lite mot det torrare hållet, så jag har valt att inte använda den allt för ofta. Torrheten har fixats med en bra fuktgivande kräm. Jag kommer att köpa av den igen, utan tvekan! Den har också gjort mig intresserad av andra Sanctuary Spa-produkter.

Natusan 24 Hour Moisture Hand Cream 100ml (LivBox december 2015). Den här har jag köpt av själv några gånger, så jag blev glad då man fick den i en box. Jag tycker ganska bra om doften, och den påminner mig om någon specifik tid i mitt liv, men jag kan inte komma på när det skulle ha varit. Något tag då jag använde den flitigt, och jag skulle gissa på vintern 2010/2011. Det är en handkräm som återfuktar ganska bra, men den är inte lika återfuktande och dryg som många andra jag har använt. Den passar kanske inte då man har riktigt, riktigt torra händer. Men då man har lite småtorra händer är den bra, och händerna hålls återfuktade och krämen drar in bra så att man inte behöver sitta med klibbiga händer en lång stund. Jag kommer troligen köpa av den här också någon gång i framtiden.

Cien Pure Cleansing Mask with Zinc and White Clay 8ml (Lidl, 0,99€ för en förpackning med två). Jag blev glad då jag såg att Lidl nu har ansiktsmasker! Jag och Danella delade på en förpackning, eftersom det är två per förpackning. Det är en ganska normal lermask, med en bra konsistens. Inte för tjock och inte för rinnig. Den gick lätt att applicera och lätt att tvätta bort. Utan att överdriva är det här en av de bättre lermasker jag har prövat, för den gjorde verkligen att hyn kändes riktigt ren och fräsch efteråt. Som om man plötsligt fått bort en massa äckligt man inte visste att man hade i ansiktet. Jag upplevde inte att min hy blev allt för torr av den, också fast masken effektivt tog bort orenheter och oljighet. Jag tyckte också att mängden i en påse var ganska passlig. Jag skulle ha klarat mig med mindre, men det var ändå en mer passlig mängd än i många som påstås innehålla bara en mask, men som i själva verket skulle räcka till närmare tre... Jag kommer utan minsta tvekan köpa många fler av de här, för de är så billiga och är väldigt bra! Jag hoppas också att de börjar sälja den i tubformat så den räcker längre, och man kan dosera själv. Jag är också intresserad att pröva de andra sorterna de har.

Sanex Dermo Moisturising Dermo Oils Shower Gel 50ml (ASDA, £1.20 (köpte tre grejer och det var 3 for £3, så £1)). Jag köpte den här då vi kom till Bournemouth i maj så jag inte behövde släpa med mig något hemifrån. Men eftersom sådana här små ät ganska dryga har jag använt den under de flesta kortare resor jag gjort den här sommaren. Det här en ganska fräsch doft, som är väldigt svag, så den knappt doftar något alls. Doften påminner mig mest bara om hotellduschar nu då den varit med till två olika hotell de senaste månaderna. Det är inget extra med den, en helt vanlig duschtvål. Min hy gillar Sanex-produkter eftersom de inte torkar ut den det minsta. Det enda jag inte gillar med den här är att den har en typisk kork för travel size shower gels. Man ska vrida bort den, och det är riktigt jobbigt då man står i duschen och har blöta händer. Det ledde till att jag gick ett stort sår på tummen en gång då jag använde den, och det blödde rejält. Kunde bra använda av den igen, en helt bra standard duschtvål som är snäll mot min hy. Skulle säkert passa bra vintertid.

Hyaluronic Triple Effect Quicklift Day & Night Serum 5ml (LivBox december 2015). Jaa-a. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här produkten. Den var väldigt dryg, och räckte länge. För länge. Jag gillade den inte alls. Eller, jag gillade doften, men det var nog alls. Den kändes oftast klibbig på hyn, också fast jag tog bara riktigt lite. Jag märkte inte egentligen att den skulle ha gjort någon större skillnad för min hy, annat än att det kändes som jag fick fler finnar. Jag vet inte om det hade med serumet att göra, men det kändes som det. Jag skulle absolut inte köpa det själv.Boots Body Lotion Aloe Vera + Vitamin E 390ml (Boots, £1.49). Jag gillar doften av den här. Det är en svag och fräsch doft som inte är det minsta störande eller irriterande. Det är en body lotion som är ganska dryg och den här flaskan räckte väldigt länge. Den drar in fort i huden, bara man inte lägger allt för mycket. Den gör hyn mjuk och återfuktar bra och ganska länge. Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om den. Det är en helt vanlig body lotion, utan några extra "finesser". Jag kommer troligen köpa av den igen, för den är väldigt billig, men det är en riktigt bra produkt. Ett bra val om man letar efter en helt vanlig, standard body lotion.


Charcoal and Volcanic Soil Pore-Cleansing Face Mask with Sea Salt for Blemish-Prone Skin 10ml (H&M, 2,99€). Det här är en lermask från H&M. Burken innehåller en mask, men för mig skulle den nog räckt till minst 1,5 gånger. Den är väldigt mörk till färgen, och är en väldigt bra konsistens. Den är inte rinnig, men inte heller för fast. Det gör att den är lätt att applicera. Jag upplevde också att den torkade rätt snabbt, så det kändes inte som om man fick sitta med den på hur länge som helst. Visst rengjorde den hyn, men jag tyckte inte att det är den bästa lermask jag någonsin har testat. Jämfört med de två andra lermaskerna som har nämnts i det här inlägget kommer den här nog på tredje plats. Den var inte dålig, jag har prövat sämre, men den var inte heller superbra. Den rengjorde hyn, men jag tyckte inte att den dämpade finnar speciellt mycket. Jag köper hellre någon annan lermask, till exempel den från Lidl som är betydligt billigare. Jag ser ändå framemot att pröva fler av H&Ms masker.

Erittäin Hieno Suomalainen Mustikkashampoo 300ml (K-Citymarket, 1,79€). En ganska dryg schampo som doftar lite svagt av blåbär. Jag tyckte inte det var något extra med det sådär egentligen. Jag gillade att det inte torkade ut mitt hårbotten lika mycket som många produkter tyvärr gör. Jag tyckte också att mitt hår kändes väldigt rent och lätt efter att jag använde av det här, och det blev blankt och ganska halt. Jag tyckte inte att man märkte av doften så mycket i håret efteråt. Tyvärr tyckte jag att det ibland blev massa små hårstrån att stå ut åt alla håll då håret hade torkat. Överlag var det en riktigt bra produkt, och jag kunde nog kunna köpa av det igen. Det var i alla fall väldigt prisvärt. Men det är inte det bästa schampo jag har använt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar