Sista omgången bilder från Högholmen

Här kommer en sista drös med foton från vår utflykt till Högholmen.

Den här fågeln hade väldigt högt ljud, och satt där uppe och skrek oavbrutet.

När vi var påväg därifrån blev vi omringade av de där onda fåglarna som hade massor av bon där. Vi lyckades smita förbi två stycken på en väg, och tänkte att vi nog skulle klara oss den sista korta biten. Men nej. När vi var nästan nere vid bron dök det upp en riktig knäppis. De andra höll sig fint runt boet de vaktade, men den här vaktade hela den ganska breda vägen. Liksom va? Den var dessutom supersur på andra fåglar runt och sprang efter dem också och fräste.

Vi stod där i en halv oändlighet och visste inte hur vi skulle göra. Enda vägen därifrån var endera förbi den, eller sen tillbaka förbi de där andra två som vi nyss just och just lyckats smita runt. Till slut kom en liten familj med barnvagn dit. De hade haft oturen att bli attackerade av de två högre upp och var inte så glada på fåglarna. De hade med sig smörgåsar, så det slutade att de slängde bröd åt surpuppan och sen sprang vi alla!
Klockan var runt sju då vi gick ut från området, och det kom en buss dit 19.10, så det var ganska passligt. Då vi var påväg dit fick vi vänta på bussen i säkert 15-20 minuter.

Förutom vissa jobbiga fåglar var det en himla rolig dag! Vi var där 2-3 timmar, och vädret var också riktigt bra förutom den där ena rejäla skuren. De mindre skurarna då det bara duggade var inte så farliga, och resten av tiden var det sol.

Förhoppningsvis är det inga jobbiga fåglar där nästa gång, eller att de är på mindre jobbigt humör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar