24 april 2015

Vilken glass var bäst?

Eva undrade vilken av glassorterna jag tyckte blev bäst, så jag tänkte ta och svara på det idag. :)

Daimglassen har vi gjort förut, så den tycker vi båda väldigt mycket om. Det var också den vi gjorde först nu, och sen kom vi på att vi borde testa något annan sort också.

Pätkisglassen blev också hur god som helst, men choklad blir ju alltid lite hård och jobbig då den varit i frysen så Pätkisbitarna var inte lika lyckade som Daimen, trots att den var hackad riktigt smått. Men, ändå riktigt god glass och något vi kan tänka oss att göra igen. Jag funderar om det skulle vara smart att lägga några droppar med mintsak för att göra smaken lite starkare.

Glassen med turkisk peppar blev riktigt lyckad! Salmiakspulvret från godisarna blandade sig med glassmeten och gav glassen ganska mycket smak.

Sååå, vi gillade båda alla tre sorter väldigt mycket. Men jag troooor att min favorit var den med turkisk peppar, just för att glassen hade mer smak än de andra två.

2 kommentarer:

  1. men får prova det något gång då, du blanda bara godiset med vaniljglass eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gjorde helt egen glass. :)

      0,7 dl strösocker
      3 dl vispgrädde
      1 tsk vaniljsocker
      4 st äggula
      2 st daim, eller 1 dubbeldaim

      Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden.
      Blanda i hackad daim och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden.

      Radera