Torsdag: Sightseeing och lite mer shopping

Torsdagen var sista dagen Eifos och Danella var hos oss. :( Men eftersom båten gick först 17:30 så hade vi ändå nästan en hel dag på oss att hitta på saker.

Vi började med att äta frukost i lugn och ro, och prata om allt mellan himmel och jord. Ibland är det bara så himla skönt att få prata av sig med två av sina bästa vänner.

Runt klockan ett åkte vi in till stan. Vi åkte till Kampen igen, och gick till Pers jobb med Eifos och Danellas väskor. Eftersom vi inte skulle hinna tillbaka hem till oss för att hämta upp väskorna innan vi skulle till hamnen så passade det perfekt att de fick vänta på oss på Pers jobb. Efter det gick vi till Hesburger för lunch igen (oops!). Jag var inte så hungrig, så jag åt bara franskisar, och passade på att smaka på en av deras fruities. Jag blev positivt överraskad, för den var supergod!

Vi hade planer på lite sightseeing, men det blåste så otroligt mycket, och sååå kallt, att det inte blev till så mycket. Vi hann se domkyrkan i alla fall! Sen var vi påväg att förfrysa.


Sen gick vi vidare mot Akademiska bokhandeln.


Jag letade efter en kalender, men i bokhandeln hittade jag bara riktigt dyra kalendrar. Jag hittade mycket annat jag gärna skulle ha köpt, speciellt som det var Galna Dagarna och de hade mycket böcker billigare, men jag köpte inget. Eifos och Danella hittade lite grejer att köpa. Jag hade mest roligt åt meddelandena som ropades ut (bland annat hade något fått med sig fel kundvagn vid köttdisken, och de bad personen lämna tillbaka den). Skönt också att de ropar ut alltig på svenska också! Bra svenska dessutom. Så Stockmann gör mig nog lite lycklig.

Därifrån traskade vi vidare tillbaka till Kampen. Jag hade sett en billig kalender i Clas Ohlson dagen innan, så jag gick dit och köpte den. Jag letade också efter ett tvättfat för diverse tvättrelaterade grejer, men de hade bara ett väldigt litet.

Då jag var klar där började klockan närma sig 16.30 då Per skulle sluta jobbet, och vi skulle starta mot hamnen. Vi gick och mötte upp Per och resväskorna, och gick sen till spårvagnen som åkte till hamnen. Vi fick vänta en liten stund, men vi hade tur och nästa spårvagn som kom som vi kunde ta var den som gick hela vägen till terminalen. Väl där sa vi hej då åt Danella och Eifos, och så åkte Per och jag tillbaka till Kampen igen. Anttila hade ett helt perfekt tvättfat som vi köpte, och sen handlade vi lite mat i butiken bredvid.

Då vi kom hem låg vi och slöade i soffan en stund innan vi lagade mat. Efter middagen smetade jag en ansiktsmask i ansiktet, och tog ett fotbad. Mina fötter kändes ordentligt döda efter att ha gått omkring i hur många timmar som helst tre dagar i rad.

Det var sååå bra tre dagar! Alltid roligt att spendera tid med personer som betyder extramycket för en! Hoppas på att vi kommer kunna ses oftare nu igen då vi bor i Finland.

1 kommentar:

  1. Det var verkligen jättekul, och kändes såå tråkigt att åka :( Hoppas också vi kommer kunna ses oftare nu! :D <3

    SvaraRadera