08 september 2024

Empties juli 2023 - augusti 2024 - Kroppsvård

...



Mary Kay Satin Body Silkening Shea Lotion White Tea & Citrus 192 ml (gåva).
Den här hade en väldigt mild och "försiktig" doft som jag tyckte ganska bra om. Jag skulle kanske inte själv kommit på att beskriva den så, men white tea, shea och citrus är nog en ganska bra beskrivning av doften. Krämen hade en väldigt behaglig konsistens, tjock men inte för tjock, utan den gick ändå väldigt enkelt att massera in i huden. Den drog också in väldigt fort, och huden kändes väldigt mjuk och len efteråt. Den återfuktade helt okay, men jag tror att den vintertid inte skulle återfuktat riktigt tillräckligt för mig. Men sommartid har den varit perfekt. Jag trodde också baserat på konsistensen att den skulle vara väldigt dryg, men det tycker jag faktiskt inte att den varit, för det känns som den här tuben tagit slut väldigt fort och som att jag inte fått ut väldigt många användningar av den. Det var ändå överlag en riktigt bra body lotion, men det var inget väldigt extra med den. Jag skulle absolut inte ha något emot att använda av den igen, men jag skulle troligen inte köpa av den själv.

Mary Kay Satin Body Indulgent Shea Wash White Tea & Citrus 192 ml (gåva). Den här hade en väldigt liknande doft som body lotionen: mild och "försiktig". Jag tyckte den här kändes drygare än body lotionen. Det var en behaglig body wash, som löddrade lagom mängd, och som inte torkade ut min hy. Den var inte jätte, jättedryg, utan det behövdes nog en rejäl klick, men trots det så tog den inte slut supersnabbt. Kändes behaglig på huden. En riktigt bra body wash, men troligen inte en jag skulle köpa själv. Jag gillade den, och skulle utan tvekan kunna använda av den igen, men som med body lotionen så kändes det inte som något extra med den, och jag känner inte att jag upplever att den är värd priset den kostar då jag kollat upp den.


The Body Shop Body Yoghurt Mango 200 ml (gåva). 
Jag älskar The Body Shops body yoghurts! Det är en väldigt lagom återfuktning för min hy under sommarhalvåret. Jag gillar också deras mangodoft. Den här var relativt dryg, men ändå lätt kräm, som gick lätt att massera in i huden, och som drog in ganska snabbt. Den blev inte som en hinna på huden, men återfuktade perfekt mängd för sommaren. Den har verkligen en yoghurt-aktig konsistens. En produkt jag gillar, och kan tänka mig att köpa.







Human+Kind Body Soufflé 200 ml (Goodiebox mars 2020).
 Jag önskar att jag skulle komma ihåg att skriva upp ens några korta anteckningar om produkter medan jag använder dom, eller i alla fall strax efter att dom tagit slut, så jag skulle komma ihåg lite mer vad jag tyckte... Det finns väldigt lite info om produkten på själva förpackningen, så efter lite googlande hittade jag att den innehåller vitamin A och E, och Oleic Acids och Linoleic Acids. Det finns också shea butter och aprikosolja i den. Den har en lätt aprikosig doft, som jag gillar. Det är inte en väldigt stark doft, utan jag upplever den som ganska behaglig. MEN fast jag gillar doften skulle jag beskriva den som en billig doft. Alltså, den påminner mig om hur vissa ganska billiga hudvårdsprodukter doftar. Jag vet inte varför. Jag tror jag fastande vid det eftersom produkten säljs för drygt 16€ på deras egen hemsida, och doften känns inte som en så dyr produkt. Hur som helst är det inget fel på doften. Om jag minns rätt var det en kräm som kändes väldigt mjuk och behaglig på huden, lite i stil med The Body Shops body yoghurt, men men fluffig och luftig (eftersom det är en soufflé och inte en yoghurt...). Jag vill också minnas att den drog in i huden fort och kändes väldigt skön. Också en sommarkräm, men som återfuktade bra. Om jag minns rätt var den däremot inte alls väldigt dryg, vilket gjorde mig lite chockad över priset. Det här var en produkt jag utan tvekan skulle kunna använda igen, men jag skulle inte vara villig att betala 16-17€ för den.

The Body Shop Berry Bath Blend Hydrating Bath Foam 250 ml (The Body Shops Julkalender 2020, Lucka 15).
 Eftersom vi inte har badkar så använde jag den här som vanlig duschtvål istället. Den här har en väldigt fyllig, varm, vintrig bärdoft som jag gillade väldigt mycket (innehöll jordgubbsfröolja, rödbeta och blåbär). Konsistensen på produkten var ganska tjock, och påminde om yoghurt nästan, både hur den såg ut och hur den betedde sig, och hade en bärigt mörkrosa färg. Jag skulle väldigt gärna ha testat den i badkar, men tillfället gavs inte. Det var lite jobbigt att behöva skruva av korken, hälla på tvättsvampen, och sen behöva skruva på korken igen, och var inte alltid superlätt med blöta händer. Så den kändes väldigt opraktisk som duschtvål. Däremot upplevde jag att den var ganska dryg, och skulle troligen kunna räcka ännu längre om det inte alltid skulle runnit ut mer än jag tänkt. Den löddrade bra, doftade gott, och jag tyckte inte att den torkade ut min hy överdrivet mycket. Den var inte direkt superåterfuktande heller, trots att den skulle vara för torr hy. Men min hy kliade inte efteråt och kändes inte stram och obehaglig heller. En produkt jag gärna skulle pröva i ett badkar någon gång, men som jag inte skulle köpa för att använda som duschtvål. Gillade den ändå, och den doftade väldigt gott.

The Body Shop Winter Jasmin Softening Body Butter 50 ml (gåva).
 Den här har en härligt vintrig, ganska djup blomdoft. Det här var verkligen en butter, för jag vill minnas att det var en av dom som var väldigt hård tills det värmdes upp i handen och det sen gick rätt lätt att applicera. Det gjorde också att den var rätt dryg, och trots att det är en väldigt liten burk räckte den till förvånansvärt många användningar. Jag vill minnas att den verkligen gjorde huden väldigt mjuk, men att det också blev lite av en hinna på huden. Ändå en produkt jag gillade, och jag skulle kunna tänka mig att köpa av den tack vare doften, men produkten i sig var väl kanske inte så mycket extra. Det finns fler andra The Body Shop-body lotions/butters/yoghurts/etc. som jag tycker återfuktat min hy bättre än vad just den här gjorde. Ändå en okay produkt. 

Korres Showergel Jasmine 250 ml x2 (Chania Airport, minns inte priset, men gissar på 10-15€). Jag gillar Korres produkter för ansiktet väldigt mycket, så jag ville prova deras duschtvål också då jag hittade dom till bra pris på flygplatsen på väg hem från Kreta 2019. Sen har det tagit ett tag för mig att använda upp båda flaskorna. Den ena använde jag ganska genast, men den andra glömde jag lite bort. Den här duschtvålen doftar så himla gott, verkligen som riktiga blommor! Om jag minns rätt var duschtvålen ganska dryg, och löddrade väldigt skönt. Men jag vill också minnas att min hud tyvärr blev ganska torr av dom här. Det gjorde mig lite besviken, för den bästa ansiktstvål jag någonsin använt kommer från Korres, så jag hade väldigt höga förväntningar på duschtvålen, och att min hud skulle gilla den med. De använder inte en massa "onödiga" ämnen i sina produkter, så det kändes som det inte borde torka ut min hud. Tyvärr var inte just den här rätt för mig, vilket är synd eftersom jag verkligen gillade doften. Vill däremot gärna prova någon annan av deras duschtvålar, för jag gillar verkligen Korres. Så, just den här skulle jag inte köpa igen, men provar gärna någon annan.

My Expert Midwife No harm nipple balm 30 ml (My Expert Midwife, ~£12). Den här hade hamnat med i empties-korgen, men jag har inte så mycket mer att säga om den än då jag skrev om den här. Jag har inte använt den på mycket länge. Men vad jag minns var det här den absolut bästa bröstvårtskrämen jag provade, och den är riktigt, riktigt dryg. Det är en hel del kvar i den här trots att jag använde den ganska flitigt, och det gör mig lite ledsen att behöva slänga den. Men den har varit öppnad så himla länge nu, och jag har ingen användning för den. Men skulle jag behöva bröstvårtskräm igen så skulle det här nog vara min go to. Tyvärr svår att få tag i då den väl bara säljs i Storbritannien.



Dermosil Body & Mind Shower Cream 100 ml (Goodiebox augusti 2020). Jag suckade lite över mig själv då jag såg den här i korgen. Normalt har jag i alla fall LITE minne av produkter jag använt, om så bara vagt minne av hur den kändes. Men jag minns absolut INGET om den här, bara att jag vet att jag använt den. Den har en väldigt svag doft, och det var en doft jag gillar, men jag vet inte exakt vad den doftar. Jag önskar verkligen att jag hade NÅGOT mer att säga om den här, men tyvärr har jag verkligen noll minne av den. Jag vet inte om den bara inte var väldigt minnesvärd, eller om det var för mycket annat på gång i mitt liv just då så att jag helt enkelt inte tänkte speciellt mycket på min duschtvål, jag bara använde den och så var det vad det var. Jag hittade inte den längre då jag letade på diverse sidor, så jag kan inte ens köpa en ny för att testa igen.

Dom här hade båda stått lite väl länge i badrumsskåpet, så de doftade inte riktigt som de skulle mera, så recensionerna är lite...sådär.

Replay #Tank Custom For Her Eau de Toilette (Bettebox augusti 2019). Vaga minnen av att jag hade lite blandade åsikter om den här doften. Enligt någon sida: Toppnoter: Honung, Sorbet, Äpple, PetitgrainHjärtnoter: Apelsinblomma, Jasmin, Liljekonvalj. Basnoter: Vanilj, Ambroxan, Patchouli. Och det låter som en väldigt god doft. Men det fanns ändå något någonstans i den som gjorde att jag inte var helt 100% övertygad, och som gjorde att det inte var en omedelbar favorit. Skulle gärna gå och dofta på den någonstans, för att se om jag ännu tycker samma.

Flower by Kenzo Eau de Vie (Bettebox april 2019). Den här har jag skrivit om förut. Fast då var det väl eau de perfum och inte eau de vie. Noll aning om vad skillnaden är? Fortfarande en doft jag varken gillar eller ogilla, men det är inte en parfym/doft jag skulle välja att köpa. Om jag minns rätt är det här en av dofterna som det finns något i som ibland får mig att må illa, för det liksom sätter sig i halsen på ett konstigt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar