09 september 2024

Empties juli 2023 - augusti 2024 - Hudvård

Och här kommer tredje och sista delen av årets empties, haha.


Masque Me Up hemp Sheet Mask regenerating & nourishing facial sheet mask (Goodiebox augusti 2020).
Den här sheet masken var SÅ fylld med serum! Den var liksom tung och det droppade från den, och ändå var det massor kvar i förpackningen. Den doftade ganska likadant som dom flesta sheet masks, liksom inget speciellt. Det är nästan som att det är själva sheet mask-materialet som doftar och inte serumet, eftersom typ alla doftar likadant. Den var i alla fall lätt att placera rätt, och den var ganska passlig storlek för mig. Eftersom den var så otroligt fylld med serum så var den lätt att "forma" efter ansiktet och det var så himla skönt att massera fast den på ansiktet. Tyvärr så gjorde mängden serum sen att den inte satt på plats jättebra då jag väl satte mig ner för att titta på film medan jag hade den på. Jag kände hur den lite gled ner vid ögonen och den där jobbiga lilla delen på den som var mellan nästan och överläppen. Men så länge jag satt och lutade lite, lite bakåt hölls den någorlunda där den skulle. Den kändes väldigt behaglig på ansiktet. Då jag tog bort den så märkte man att mycket serum redan hunnit dra in i ansiktet, men det var fortfarande massor kvar på huden. Jag försökte sprida ut det och lite massera in det i huden, och lämnade det sen att dra in. Det kändes inte alls som att det ännu var ovanpå huden efter en liten stund, fast det ännu var där, och så småningom drog det faktiskt in fast det var så mycket! Ett tag var det klibbigt på huden, men sen kändes det bra. Jag var rädd att det skulle göra att jag fick finnar följande dag, för det kan hända med de här maskerna som har supermycket serum i sig, men det fick jag inte! Huden kändes och såg väldigt återfuktad ut efteråt och dagen efter. Det här tror jag är första masken med såhär mycket serum i sig som faktiskt sen allt dragit in i huden och jag inte har behövt torka bort något alls. Jag skulle gärna använda den här igen.

Wander Beauty Baggage Claim Gold Eye Masks (Glossybox januari 2021).
Jag förväntade mig att det här skulle vara såna där vanliga hydrogel patches eftersom det var en ögonmask. Men nej, det kändes ungefär som samma material som en vanlig sheet mask, men med guldfärg på ena sidan. Dom var väldigt fyllda med serum, men gick lätt att applicera och hölls väldigt bra på plats, vilket jag var positivt överraskad av. Dom kändes väldigt sköna, och eftersom det var såna där tunna sheet mask-aktiga så kände man dom inte så mycket heller. Dom hade en väldigt vag doft som jag tyckte var lite citrusig, men det kändes mer i förpackningen än då dom faktiskt var i ansiktet. Efteråt blev det kvar ganska mycket serum i ansiktet, men det gick väldigt lätt att massera in och det drog snabbt in i huden. Jag såg såklart inte någon större skillnad efter att ha använt bara en gång, men det kändes som dom återfuktade väldigt bra. Jag tror faktiskt dom här kunde tänkas göra något om man skulle använda dom regelbundet. Jag skulle bra kunna tänka mig att använda dom här igen.

Sanctury Spa Daily Glow Radiance Tonic 150 ml (FeelUnique, 12€).
 Som ni troligen vet så brukar jag inte lämna produkter, jag brukar verkligen KÄMPA för att få slut på allting. Men den här funkade inte för mig. Min hy kändes alltid obehagligt klibbig efteråt, hur jag än använde den. Produkten innehåller glycolic acid, B3, och witch hazel, vilket kändes som en produkt min hy kanske skulle gilla/behöva. Och det var inte större fel på hur produkten funkade, eller hur min hy reagerade på den, men klibbigheten klarade jag bara inte av. Jag har ändå använt drygt halva flaskan, men sen gav jag upp. Produkten doftade inte speciellt mycket alls, och den kändes inte klibbig eller obehaglig, utan det var som en vanlig toner. Men efter att den började dra in i huden blev det klibbigt. Det är ett tag sen jag använde den senast, så jag kommer tyvärr inte riktigt ihåg så mycket mer om den. 

The Body Shop Vitamin E Moisture Cream 50 ml (The Body Shops Julkalender 2020, Lucka 1). Jag gillar verkligen doften av den här serien. Doftar så himla lätt och fräscht. Det här var en väldigt dryg och lätt kräm som återfuktade väldigt bra. Min hy gillade verkligen den här. Den här lilla bruken räckte superlänge för mig. Det här är en kräm jag kan tänka mig att köpa av.









Korres White Tea Fluid Gel Cleanser 200 ml (Chania Airport). Det här är min all time favourite ansiktstvål! Tror det här är typ tredje flaskan jag gjort slut på. Min hy älskar den här och mår så bra av den! Den är otroligt, otroligt dryg, löddrar inte speciellt mycket, men känns så himla len på huden. Den har en väldigt svag och mild vit te-doft som jag tycker doftar riktigt, riktigt gott. Det här är den första ansiktstvål jag hittat som på riktigt hjälpt till att göra min hy bättre. Om jag minns rätt hittade jag den här tack vare att man fick en liten flaska av den i någon av alla prenumerationsboxar jag haft, och jag märkte snabbt hur otrolig den var för min hy, och köpte den sen.  Tyvärr har dom slutat laga den här, vilket gjort mig så himla ledsen. Vi hittade av dom då vi var i Grekland och passade då på att köpa flera flaskor, så jag har åtminstone en oöppnad ännu. I Korres-butiken här i Helsingfors rekommenderade dom en annan liknande produkt istället för den här, så den har jag precis börjat testa och den verkar lovande. Men jag kommer sakna den här! Korres är inte direkt det billigaste märket av hudvård, men inte heller det dyraste. Däremot är deras hudvårdsprodukter jag testat väldigt dryga, och jag känner därför att dom faktiskt är prisvärda. 

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Clay Wash 125 ml (The Body Shops Julkalender 2020, Lucka 22). Till pappers är det här en perfekt ansiktstvål för mig, och jag blev väldigt glad då den här dök upp i kalendern för jag gillar verkligen ansiktsmasken i samma serie. Och jag gillade den här också, jag tyckte den var behaglig att använda och ansiktet kändes väldigt rent efteråt. MEN, av någon anledning var min hy sämre än den NÅGONSIN varit under större delen av tiden jag använde den här. Jag använde den inte dagligen, utan det var några gånger i veckan i duschen. Så jag kan verkligen inte säga att det berodde på den här, speciellt som flera andra jag känner hade problem med liknande hudproblem under samma period, vilket känns konstigt? Men jag hade av någon anledning en period då jag hade enorma, djupa, finnar på flera ställen i ansiktet, och dom gjord riktigt ont, och det kändes som jag hade en på gång hela tiden. På grund av att det sen långsamt lugnade sig igen då jag använt slut den här så känns det för mig som att den här åtminstone inte gjorde situationen bättre, om den inte var en delorsak till problemet. Därför skulle jag inte köpa av den, trots att jag i övrigt inte har något illa att säga om den. Den doftade väldigt speciellt, men enligt mig gott, en blandning av kol och tea tree oil (som den innehöll). Det är en ganska stark doft, men jag tycker om den. Jag är lite rädd för att testa den igen ifall den påverkade min hy, för hudproblemen jag hade var riktigt jobbiga, och olikt något jag haft förut, trots att min hy inte är speciellt bra.

The Body Shop Drops of Youth Youth Concentrate 30 ml (The Body Shops Julkalender 2019, Lucka 24). Som några av er kanske vet så är det här en serie som innehåller några av mina favoritprodukter. Det här är mitt favoritserum! Det är otroligt drygt, och en sådan här liten flaska räcker evigheter åt mig. Doftar jättegott, men har ändå en väldigt mild doft. Krävs bara några få droppar, känns himla skön på huden, och drar in fort. Det blir inte alls klibbigt eller oljigt, och funkar superbra under hudkrämer. Min hy älskar den här, och den får min hy att kännas återfuktad och skön, och har också hjälpt till att hålla min bråkiga hy i schack. Jag har en till på lager som kom i följande julkalender, så den kommer jag snart att plocka fram. Den här serien heter nuförtiden bara Edelweiss, och är inte direkt The Body Shops billigaste serie. MEN otroligt dryga produkter som sagt, och det är en av mina absoluta favoriter! Värd varenda cent, och jag kommer troligen köpa av den själv sen då den andra också tar slut.

Stay Well Bubble Mask Peach 20 g (Rusta, 1,99€). Jag har använt bubble masks förut, men det här var en sheet mask som bubblade! Väldigt spännande upplevelse. Den här masken skulle vara deep cleansing, removing ecess sebum, nourishing och mousturising. Och jag skulle nog säga att den gjorde alla dom sakerna. Den kändes väldigt skön, bubblade massor, och huden kändes riktigt, riktigt ren efteråt. Jag kommer inte ihåg om den kändes direkt återfuktad efteråt, jag tycker inte djuprengörande och återfuktad brukar funka ihop då det gäller ansiktsmasker. Hur som helst så är det en mask jag kunde tänka mig att köpa igen.
Purederm Trouble Clear Spot Patches 22 st (Rusta, 2,99€). Dom här innehåller tea tree-olja och salicylic acid. Det är små genomskinliga "plåster" man ska lägga på finnar för att få dom att försvinna snabbare. I förpackningen fanns 12 stycken plåster som var 10 mm och 10 stycken som var 12 mm. Man skulle ha dom på minst 4-8 timmar. Jag valde för det mesta att lägga på av dom före jag gick och la mig, och tog sen bort det på morgonen. Dom här funkade faktiskt superbra, och för det mesta dämpade dom finnarna jättemycket, ibland till och med försvann finnarna av dom här plåstren. I och med att dom va genomskinliga så syntes dom inte speciellt bra heller, så dom gick bra att ha på dagen också utan att det var jättetydligt. Dom kändes inte heller så mycket, så för det mesta glömde jag bort att jag hade dom på, oftast tills James påpekade det. Dom här kommer jag absolut att köpa av igen!

Vichy Vichy Minéral 89 Daily Booster 1,5 ml x2 (testers). Det här är en produkt jag använt testers av flera gånger, och som man i någon prenumerationsbox fick en lite större tester av. Jag gillar faktiskt den här supermycket och skulle vara intresserad av att köpa den i fullstorlek. Den doftar inget, och känns så skön på huden, och min hy verkar må väldigt bra av den. Jag vet däremot aldrig om den ska användas lite som ett serum eller som en kräm, men efter lite research nu verkar det som man kan använda den som bådadera, beroende på hur man själv vill göra. En produkt jag kunde tänka mig att köpa av.
Tisserand Aromatherapy Tea Tree & Aloe Skin Rescue Stick 8 ml (FeelUnique, 5,40€). Den här skulle man lägga på finnar för att få dom att försvinna snabbare, men jag vet inte om jag upplevde att den hjälpte typ alls. Kanske lite? Det finns ännu lite kvar i den här, men jag orkade inte använda slut den eftersom jag hade andra produkter som gjorde mer nytta. Doftade starkt av tea tree-olja, vilket inte jag har något emot, men jag gissar att det finns många som inte skulle gilla det. Inte en produkt jag skulle köpa av igen.
En drös med mascaror får också åka ut nu. Dom har stått öppnade i badrumsskåpet lite för länge, och jag använder så sällan så det känns som att det är dags för dom att bli slängda.

The Body Shop Lash Hero Fibre Extension Mascara London Jet 01 5 ml (The Body Shops Julkalender 2018, Lucka 3). Jag hann använda den här några få gånger. Det är en sådan där udda mascara som har en borste man ska lägga på små fiber med, och sen en annan som man målar på själva mascaran/färgen med. Jag tror jag aldrig riktigt lärde mig hur man skulle få det bra, plus att jag redan har rätt långa ögonfransar så dom extra fibrerna kändes bara jobbiga att använda, och det kändes överflödigt för mig. Det är inte en produkt jag skulle välja att köpa själv.

Rimmel London 100% Waterproof Mascara 002 Brown Black 8 ml (Superdrug, £4.63). Det här är min go to mascara då jag köper själv. Jag kommer alltid tillbaka till den här (eller versionen som inte är vattenfast). Otroligt prisvärd, och är helt enkelt en bra basic mascara om man inte är ute efter något speciellt, och dessutom själv redan har lite längre fransar. Den gör inget extra, men resultatet är ändå bra/tillräckligt enligt mig, speciellt då jag mest vill använda mascara så det inte ser överdrivet ut, utan mer naturligt, men lite bättre bara än om man inte hade. Vad jag kan minnas var den också ganska vattenfast. Tyvärr hade jag råkat köpa i färgen brun-svart istället för svart, och det är nog största orsaken till att den inte riktigt blivit använd. Den här kommer jag köpa av igen.

Lumene Nordic Noir Deep Impact Mascara 15 ml (BetteBox februari 2017). Det här är nog den mascara av dom här jag använt mest. Vad jag minns var den riktigt bra. Jag gillade att borsten var ganska stor, men med lite kortare skaft. Dessutom är det en ganska stor förpackning, man får rätt mycket produkt. Den såg bra ut, och funkade bra för mig. Tyvärr verkar den inte finnas i sortimentet mera, annars skulle jag kunnat tänka mig att köpa av den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar