11 juli 2022

Första dagarna i Kimito

Mamma, pappa och Alma hämtade mig på tågstationen i onsdags, och Alma blev så himla glad då hon såg mig! Hon gnydde och viftade på svansen och försökte ta sig ut från sin transportbur.

Jag for ganska genast iväg för att träffa James och Per en stund. James behövde genast visa en massa leksaker åt mig och var väldigt glad att se mig!

På torsdagen var vi alla tre upp till Kimito och uträttade lite ärenden. Bland annat överlämnade vi den stora beställningen jag jobbat med innan Per och James for till Kimito! Och så postade jag det ena paret örhängen jag gjort.

På kvällen bestämde jag mig för att åka till Per så vi kunde titta på lite serier. Och äta lokala, jättegoda jordgubbar! Då vi hade tittat klart var klockan så mycket så jag inte orkade åka hem, så jag sov över. Gissa om James var förvånad då han såg mig följande morgon! Han hade redan somnat då jag kom dit kvällen innan.


Efter att James hade ätit lunch for vi till ett café en liten bit bort. Jag tror det är nytt för den här sommaren? Jag åt en supergod semla och drack en trip, och Per drack te och åt två kakbitar. Vi var in till butiken innan och köpte en klämmis åt James att äta på café, och bröd som eventuell utfyllnad för hans mellanmål senare. Men han vägrade släppa taget om brödpåsen så den fick följa med på café, och tur var väl det, för han mumsade i sig 1,5 skiva efter att klämmisen var slut. Så han tittade på någon serie och mumsade rostbröd och var nöjd. Ett ganska lyckat första cafébesök för James!


Efter att James somnat efter att ha ätit mellanmål for jag tillbaka till mina föräldrar. Jag hann få färdigt hemsidan och lägga tillbaka den online, blogga lite och ta en promenad innan det var dags för bastu.


Alma, som har fullt upp med att vakta alla hela dagarna, somnade gott i pappas famn på kvällen.


På lördagen bestämde vi oss för att åka ner till Dalsbruk en sväng eftersom det var Baltc Jazz på gång, och det brukar alltid finns något intressant att titta på. Tyvärr inte den här gången. Det hade troligen varit mer på gång på torget tidigare på dagen, men vi kom dit först vid 17-tiden. Vi hann köpa lite metrilaku innan dom packade undan, men det var ungefär allt. 


Det var ingen jazzgata i år, och all matförsäljning var inne på området dit man behövde biljett för att gå. Så det var en ganska stor besvikelse. Det var livemusik utanför Stall's och Portside, så det hann James dansa lite till i alla fall. I övrigt såg han mest skeptisk och fundersam ut till hela vår promenad.


Vi gick en runda ändå, för att se vad som ändrat sen sist vi gått där. Vi gick bland annat förbi DB Marinas nya byggnad (eller den är väl kanske inte så ny mera? Men ny sen sist i alla fall jag gick förbi där), och tittade på Eugenia. Det var också väldigt lite folk igång.





På lördagskvällen blev det regn och åska. Innan det började regna ordentligt så kom det riktigt mörka moln, men då och då kikade solen fram på vissa ställen. Det såg väldigt häftigt ut! Men eftersom solen kom och gick väldigt snabbt och bara var framme korta stunder åt gången så var det inte superlätt att hinna få någon bra bild!


Åskan drog inte riktigt precis över oss, så man hörde mest muller och såg någon gång ibland någon blixt. 


Vi såg också en regnbåge som höll sig kvar jätte, jättelänge. Den var väldigt lång, och till och från hade den så otroligt starka färger. Jag vet inte när jag sist skulle sett en regnbåge med så pass starka färger! Men jag lyckades inte få på bild hur starka färger det var. Till och från var det dubbla regnbågar, som man kan se på första bilden. Men den andra var betydligt otydligare.



Då större delen av ovädret dragit förbi och det var mer natt/sen kväll än kväll så blev det ett väldigt spännande gult sken istället. Det var otroligt svårt att fånga på bild, men det såg ungefär ut som gulnade gamla foton (jag tänker alltid gulnade foton från 70-talet, men jag vet inte varför just det årtiondet) brukar göra, samma gula färg var allting där ute!


Söndagen bjöd på både solsken och oväder. Först soligt och varmt, men med misstänksamt mörka moln till och från.


Sen kom det ett så otrolig regnskur! Det regnade jättehårt och jättemycket, det kom till och med lite hagel. Det forsade vatten och blev små sjöar lite överallt. Speciellt länge regnade det ändå inte, 20-30 minuter kanske? Men jag tror det kom 12 mm på den tiden!


Jag har inte så mycket att skriva om bilderna på Alma, men jag kände att hon behövde få vara med! Hon har haft fullt upp hela veckan hon varit här redan, så nu har hon behövt sova lite mera på dagen än vad hon hunnit med dom första dagarna.



På söndagskvällen kom James hit eftersom han nu ska vara med mig en vecka innan det är dags att åka tillbaka till Helsingfors igen. Han hann redan första kvällen testa sin lilla sandlåda mamma och pappa fixat åt honom sen sist vi var här. Mycket nöjd unge!


Och det var dom första dagarna i Kimito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar