03 mars 2021

James 3 månader


14 januari blev James 3 månader gammal, och samma dag var vi till rådgivningen. Den här gången hade han gått upp 720 gram och vuxit 3,3 centimeter sen sist.

Vikt: 4900 gram
Längd: 57,4 cm

Den här gången fick han andra dosen av vaccin mot rotavirus, och så en spruta med vaccin mot pneumokocker och en spruta med femvalent vaccin. Den här gången var det en betydligt mindre nöjd bebis. Han fick inte feber efter vaccineringen, men i nästan en vecka var han ovanligt missnöjd på kvällarna och grät massor och ville inte sova ordentligt. En eller två nätter ville han sova i famnen minst några timmar under natten. Vi valde att ge värkmedicin åt honom 2-3 kvällar, och också fast han verkade spy upp det mesta igen så lugnade han sig alltid en stund senare. Så troligen gjorde medicinen något. Vi antog att han nog hade ont, för det kändes som den typen av gråt och gnäll.


Då han var tre månader hade han börjat upptäcka sina händer på riktigt och var väldigt intresserad av dom. Han började tugga och suga på händerna mer än förut, och började hålla i saker.

Vi hade också fått gå över till storlek 62-68 på kläderna. En del av plaggen i storlek 50-56 passade ännu, men större delen hade blivit för smått.

Magen bråkade ännu en del med honom, men det hade börjat bli lite, lite bättre, men vissa dagar och kvällar kunde han ännu vara riktigt ledsen för att magen bråkade så mycket med honom,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar