En soffa!!!

Igår kom ÄNTLIGEN vår soffa. Men åååååh så mycket strul det varit (och är) med soffköpet!! Blir helt trött, och frustrerad, bara av att tänka på det.

Vi köpte soffan 21 februari, men de kunde inte komma med den fören den 4 mars. Skulle vi ha köpt den dagen innan skulle vi ha fått den inom en vecka. Jobbigt.

På tisdagen ringde butiken till Per och sa att det var något underligt med beställningen, och att vår soffa inte alls hade kommit så vi skulle troligen vara tvungna att vänta minst en vecka till (morr, morr, morr......), och den enda ersättningen de kunde ge var ett presentkort på 55€ (hemkörningskostnaden). De vi hellre skulle ha velat ha var såklart lite pengar tillbaka, inte ett presentkort, eftersom vi kommer att köpa resten av möblerna från andra butiker. Men det gick såklart inte.

Ungefär en timme senare ringde de igen och sa att vår soffa nog visst hade kommit. Enligt butiken kör de ut saker från klockan 16. Såklart ringde de som kör ut grejer och undrade om inte någon kunde tänkas vara hemma tidigare, men eftersom Per inte hade möjlighet att komma hem tidigare så fick de snällt vänta till efter 16. Då den dök upp meddelade de att eftersom plasten på en av förpackningarna var sönder så finns det en risk att något fattas. De som körde ut grejer var åtminstone supertrevliga, typ det enda pluset i vårt soffköp såhär långt.


Såklart visade det sig att ett av armstöden fattas. Som tur är var det det enda som fattades. Soffan i övrigt är hur bekväm som helst, så vi är helt nöjda med vårt val. Den är exakt det vi letade efter. Vi har inte ännu skruvat ihop den (därför står armstödet där på sidan) eftersom den behöv svängas på då man skruvar fast armstöden, så det känns onödigt att sen behöva skruva isär den igen då andra kommit.

Idag har Per ringt och klagat (om det är något England lärt oss så är det att klaga om något är fel, och förvänta oss ersättning om mycket är fel. Vi låter inget bara vara, hehe). Förhoppningsvis får vi det andra armstödet nästa vecka så vi kan fixa ihop allt. Och så får vi ett presentkort på 75€. 55€ för hemkörningen, och 20€ för att soffans pris sänktes med så mycket dagen efter att vi köpt den (vi köpte den då den var på erbjudande, men sen sänktes den ännu mer). Så idag ska vi åka och handla lite smågrejer vi behöver därifrån.

Det är skönt att ha en soffa i alla fall, och lägenheten börjar mer och mer se ut som ett hem. Förhoppningsvis är våra soffrelaterade problem över då vi fått armstödet!

2 kommentarer:

  1. Snygg soffa är det ju iallafall, synd bara att det skulle strula så himla mycket med allt :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är i alla fall supernöjda med själva soffan,och det är ju det viktigaste (också fast det är SÅ frustrerande med alla problem...). :) Så nu är vi redo för gäster! ;D

      Radera