Billiga bussbiljetter

Något både Per och jag är väldigt glada över är att Finland ÄNTLIGEN börjar lära sig det här med bra erbjudanden på saker. Det är något som ändrat väldigt mycket under tiden vi bodde i England. England har alltid bra erbjudanden på nästan allt, och man blev fort bortskämd med billig mat, billiga biljetter (tåg, buss, konserter, osv), ja allt!

Vi blev väldigt lyckliga då vi märkte att matbutikerna här har börjat ha erbjudanden som på allvar kan ses som erbjudanden. Saker som frukt och grönt för 1€/förpackning. 

Bussbiljetter, och till viss del tågbiljetter, har också ääääääntligen börjat finnas billigt. Tågbiljetter kan man hitta billigt vissa tider på dygnet, vissa sträckor, om man bokar riktigt många dagar i förväg. Bussbiljetter är däremot ganska lätta att hitta billigt nu! Onnibus, Åbus, Pohjolan Liikenne om man har tur, och webbpriserna hos Matkahuolto. Vi bokade nyligen bussbiljetter hem för påsken. Totalt 26€ betalade vi för två personer, både till och från Helsingfors. Tyvärr kommer någon vara tvungen att hämta oss den sista biten hem (finns inga billiga biljetter för sista biten...), men det är ändå en ganska kort sträcka. För hemvägen betalade vi 6€ för ena biljetten och 7€ för den andra via Matkahuolto, och tillbaka med Onnibus för 6€/person (+1€ bokningsavgift).

Helt bra pris, med tanke på att EN biljett Helsingfors-Åbo med de vanliga bussbolagen köpte på bussen (och fram till nyligen också online) annars verkar kosta minst 31,40€ (125,60€ för oss), och en biljett Helsingfors-hem kostar 28,80€ (skulle bli 115,20€ totalt för oss). VEM har lust att åka buss för sådana priser? Sååå, 26€ för allt känns betydligt mer överkomligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar