23 juni 2014

Favoritbutiker i England

Såhär i början av veckan tänkte jag ta och dela med mig av några av mina favoritbutiker här i England. De är alltid värda ett besök om man går förbi en.

Boots. Det här är på sätt och vis ett apotek, men ändå SÅ mycket mer. Du kan köpa allt från smörgåsar till medicin där, och det här är stället jag går till (nästan) varje gång jag behöver skönhetsprodukter av något slag, smink, vitaminer eller någon form av medicin. De har ett stort utbud, och har också en hel drös av sitt eget märke till ett väldigt billigt pris jämfört med märkesvarorna. Om någon av er känner till märket No7 som säljs runt om i Europa så kan jag berätta att det är Boots eget märke. Det här är också den enda, eller i alla fall en av de få, butikskedjor som säljer Soap & Glory här. Jag älskar att gå in i den här butiken, och går alltid en runda fast jag inte ens är ute efter något. Bor man i England kan man skaffa ett club card och samla poäng varje gång man handlar, och poängen kan man sen använda för att betala med.

Iceland. Perfekt butik då man behöver fylla frysen lite. De säljer mest bara frysvaror av alla de slag, och de gör det billigt. Speciellt deras egna produkter. Bästa stället för glasshopping! Man hittar också en del kylvaror och saker som bröd, chips och sötsaker väldigt billigt.

SportsDirect. Det här låter främst som en sportbutik, men de har också väldigt mycket vanliga kläder. Deras priser är låga, och då de ofta också har någon form av rea är det svårt att hålla fingrarna i styr. Man vill ju köpa allt! Det var härifrån som jag bland annat köpte Crocs, och shoppade lite inför resan till Teneriffa. De har väldigt billiga märkesskor av olika slag, och sportkläder, förstås. De älskar att sälja saker för 70%/80%/90% off. Absolut värt ett besök om du behöver sportrelaterade saker, ryggsäck, skor eller kläder.

99p Store. Bli inte avskräckt av synen som troligen kommer att möta dig då du stiger in. Det brukar se ganska ostädigt och uppochner ut. Det här är en butik där varje vara kostar högst 99p, och ibland har man tur. Man kan ibland ha turen att hitta sina favoritprodukter, inte nödvändigtvis i en förpackning för den brittiska marknaden, men nog samma produkt. Produkterna byts ut ofta, och det att du hittat något en dag betyder inte att du kommer se samma produkt på flera veckor igen. Det här är en butik som är värd en vända för att möjligen komma ut med några riktiga kap då det kommer till saker som schampo och hygienartiklar, men också saker som chips och framförallt läsk! Vi handlar också en del städprodukter härifrån. De säljer en hel del grejer av märken man faktiskt känner igen, men minst lika mycket av märken man aldrig hört om förut. Man kan få rota lite, men man kan som sagt ha tur och hitta riktiga kap bland produkter man vanligen köper för mer pengar i andra butiker!

Primark. Ett klart val om man vill handla kläder billigt. Tyvärr är den här en butik som oftast verkar vara smockad med folk, speciellt runt lov och högtider. Och den på Oxford Street får mig mest att vilja dö på grund av alla människor. Men det här är ändå ett bra ställe att shoppa kläder på. Man får mycket för sina pengar. Tyvärr är inte alla kläder av en väldigt bra kvalité, men deras basplagg gillar jag och verkar vara av lite bättre kvalité än mycket av det övriga man kan hitta där. Dessutom kostar dom bara några få pund. Jag gillar också deras jeans, de kostar runt £10. Det här är en butik som brukar vara ett måste för många som besöker England, och något som blir ett måste för många så fort de upptäckt den. 

Wilkinson. Det här är en butik som har det mesta förutom kläder, mat och möbler, känns det som. Bra ställe för att handla billig tvål, schampo, duschtvål och sånt. Också bra ställe för att handla saker till köket (glas, bestick, tallrikar, osv), och de har också väldigt fina häften och övrigt stationery till ett bra pris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar