07 juni 2012

Chips

I det här landet är det näst intill omöjligt att hitta normalstora chipspåsar (vilket väl är en av anledningarna till att det äts så mycket chips). De vanliga är runt 25-34g. Det finns enooooormak chipspåsar, men de innehåller inte väldigt mycket chips. De innehåller istället antalet av de där små chipspåsarna, oftast minsta storleken (25g).

Jag var sugen på något saltigt en dag och bad Per hämta chips till mig. Han hade hittat en stor påse! Den till höger är en normalstor (tror den var 34g) och den till vänster innehåller hela 115g!! Tycker också att det är roligt att de måste skriva på att det är en större påse, fast det är ganska uppenbart.

7 kommentarer:

  1. 15 gram?? det är väl inte så stort? xD eller står g för något annat där i england xD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Menar du 115? ;P
      Chips äts i mängder här, just för att vanliga påsarna är högst 34g och inte kostar näst något. Så alla köper dom som en del av sin lunch/middag/mellanmål/you name it. Så folk här äter antagligen i slutändan betydligt mer chips i veckan än vad en finländare gör.

      Radera
  2. Svar: Usch :/ hoppas att det inte är det också om det låter lite så... kanske. Blä! Tack! Hoppas jag med :S Hur länge hade du det och gjorde du nått för att det skulle sluta eller gick det över av sig själv?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gick till läkaren till slut och fick medicin. Har haft öroninflamation antalet gånger, men det där är första och enda gången jag blev "döv" pga det.

      Radera
    2. Okej, tar och väntar ett par dagar och ser om det går över, typ tills förkylningen är över eller så :S annars borde jag också gå och få det kollat. Flera gånger?? Huuj :(

      Radera
    3. Jo, gör det. :) är säkert inget värre, ibland blir det ju lite sådär då man är förkyld. :)
      Joo, jag var ett konstigt barn, haha. Hade det första gången före jag ens va ett år gammal. Men hade det senast i högstadiet. Men mina öron var ändå inte så jobbiga att jag måste ha tuber(?) i dem så som vissa hade.

      Radera
  3. ahahahhaha, jag missförstod xD xD

    SvaraRadera