Radio Newsday

I måndags hade jag min första Radio Newsday. Vi har alltså börjat med radio nu efter jullovet (tv börjar vi med i mars), vilket är både spännande, läskigt, pirrigt och roligt eftersom det är något som är helt nytt för mig. Broadcast är inte orsaken till att jag sökt mig till den här branschen, och jag är så blyg att jag aldrig varit bra på att prata om det inte är med personer jag känner bra och/eller vän med.

Newsdagarna är ganska stressiga. Vi är uppdelade i tre grupper (6 personer i varje). Vi kommer in två timmar före vår bulletin, kollar igenom nyheterna, ringer folk och gör intervjuer, och såna saker. Sen ska vi slänga ihop alla klipp, ordna dom och placera dom i programmet vi använder. Sen ska vi in i studion och göra en "live" sändning av programmet vi satt ihop.

Ett program är tre minuter långt och består av nyheter, sport och underhållning (enda delen som spelas in färdigt under de där två timmarna före) och sen väder på det. Vår sändning hörs ingenstans, men det görs som om det skulle vara live.

Det låter kanske inte så jobbigt, men då man har ca 1 timme och 40 minuter på sig att kolla nyheter, plocka ut det viktiga, få tag på folk att intervjua (vilket kan vara galet svårt!), fixa intervjuklippen så de är klara för sändning och sen ännu skriva alla script!

2 kommentarer:

  1. Jisses D: men samtidigt låter det lite roligt!

    SvaraRadera
  2. Låter stressigt! Men kuuul :D

    SvaraRadera