22 oktober 2015

Pasta Carbonara

Dagens recept på snabb- och lättlagad mat är pasta carbonara. Det finns många olika recept på den här rätten, men det här är det jag brukar använda.


Du behöver:
Pasta (Spelar inte så stor roll hurdan. Jag brukar använda tagliatelle eftersom det är en av mina favoriter.)
Riven ost
Ägg
Bacon
Grädde
Salt
Svartpeppar

Koka pasta. Medan den kokar, klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, svartpeppar, lite salt och det stekta baconet. Jag brukar använda ½-1 deciliter grädde per 3-4 ägg, och drygt 1 ägg per portion. Så, för två personer brukar det bli 3-4 ägg.

Häll bort vattnet från pastan då den är klar, häll över äggblandningen och blanda om ordentligt. Jag brukar lägga tillbaka kastrullen på plattan en liten stund medan jag blandar det, så att osten smälter ordentligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar